In ‘Met Vier in Bed’ gaan we op zoek naar Vlaanderens beste Bed & Breakfasts. Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag bezoeken vier duo’s mekaars B&B om er een dag en een nacht te verblijven. Naast genieten kijken ze ook met een kritisch oog naar de accommodatie, het onthaal, de faciliteiten, de bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de uitbaters.

‘De Boerderie’ in Beverlo:
Na haar scheiding besloot Elise (42) een volledig nieuwe weg te bewandelen. De idee om een B&B uit te baten groeide langzaam en net wanneer ze het juiste pand gevonden had in Beverlo, leerde Elise Giancarlo (47) kennen. Hij is een charismatische man van Italiaanse afkomst, die op 9-jarige leeftijd naar België immigreerde. Elise wil bewuster en spiritueler leven en daar horen Oosterse filosofie, biologisch tuinieren, yoga, Pilates en massages bij. De doelgroep van ‘De Boerderie’ is dan ook de meerwaardezoeker, iemand die openstaat voor spiritualiteit. Elise is ook gezondheidstherapeute en heeft een praktijk in haar B&B. Haar klanten hebben dus tevens de mogelijkheid om hun therapie te koppelen aan een verblijf in de B&B. Kort samengevat: de B&B van Elise en Giancarlo is naast hun werk ook een levenswijze.

Mussen en mezen in Hechtel-eksel
In de Limburgse Kempen vind je de B&B van Cyriel (54) en Ria (58) terug, een harmonieus koppel dat reeds 37 jaar samen is. Nadat de drie kinderen het huis uit waren, had Ria wat tijd nodig om zich te heroriënteren. Toen ze op bezoek ging naar de B&B van haar zus was het voor haar overduidelijk: “Dit wil ik ook!” Tijdens de terugrit had ze al beslist hoe alles er uit zou zien en hoe de zaak gerund zou worden. Ria is een ware duizendpoot. Ze werkte 15 jaar als verpleegster in een MS-kliniek en had ook 10 jaar lang een grafisch ontwerpbureau. Tijdens de verbouwingen van de B&B wierp Ria zich dan weer op als werfleidster. Het is niet gelogen dat ze ‘nogal handig’ is, want ook alle hoeslakens en dekbedovertrekken maakt Ria zelf. Bijzonder is dat twee van de drie kamers toegankelijk zijn voor rolstoelpatiënten. Ook honden zijn welkom in ‘Mussen en Mezen’. Een eenvoudige naam want die vogels fladderen er lustig rond.

Marnix B&B in Antwerpen
Thérèse (58) en Robert (66), allebei gepensioneerd, zijn een van de pioniers in de Belgische B&B wereld. Reeds 21 jaar vormen ze een samengesteld gezin en inmiddels baten ze al 20 jaar hun bijzondere ‘Marnix B&B’ uit in het hartje van Antwerpen. Wanneer je de voordeur van het typische herenhuis achter je sluit, stap je een heel aparte wereld binnen. Het huis is tot de nok toe gevuld met allerlei prullaria. Werkelijk alles staat vol beeldjes, schilderijen, foto’s, prehistorische weegschalen, kacheltjes en paspoppen als link met Antwerpen als modestad. Ieder object heeft echter zijn verhaal. Je maakt als bezoeker letterlijk een reis in de tijd, doorheen de geschiedenis van Thérèse en Robert. Opvallend is de verregaande gastvrijheid van het koppel. Rob en Thérèse leven echt samen met hun gasten en delen zelfs hun eigen badkamer. Het staat de gasten dan ook vrij om hun persoonlijke producten zoals dagcrème en deo te gebruiken.

’T sprankelend toeval in Maarkedal
Toen Marc (49) zijn fietsenwinkel moest sluiten omdat het handelspand door de eigenaar verkocht werd, gingen hij en zijn vrouw Anita (46) op zoek naar een nieuwe locatie. Aangezien ze verknocht waren aan de Vlaamse Ardennen, was het geen verrassing dat ze daar terecht kwamen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om een nieuwe fietsenwinkel op te starten, maar het was een bevriende kennis die hen op het idee bracht om een B&B uit de grond te stampen. In no time ontpopte Marc zich tot een nieuwe man. Poetsen, koken, wassen, boodschappen doen,… Hij doet het allemaal. Anita en Marc zijn allebei bierliefhebbers. ‘Het sprankelend toeval’ was ooit de kop van een artikel over bier en zo geschiedde... In het cafeetje van ’t Sprankelend Toeval’ ontvangt Marc de gasten. “Dat breekt onmiddellijk het ijs en mensen voelen zich dan meteen op hun gemak”. Troeven van de B&B zijn de biergerechten, de meer dan 25 soorten bier, de streek en de beschikbaarheid van 50 gewone, 10 elektrische en 30 kinderfietsen. Wanneer gasten komen mountainbiken, wordt hun fietstenue zelfs voor hen gewassen.

Met Vier in Bed van maandag tot donderdag om 20.20 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: