Dimitri Vanlommel

Gisterenavond gaven de MEISJES! de aftrap van het "Noten in het Park" festival in Kapellen. Je kent het recept wel: een zalige zomerse cocktail van muziek en sfeer, op smaak gebracht door een reeks uitmuntende artiesten en dat 8 donderdagavonden op een rij. De komende weken komen o.a. A Butterfly Mind, Stash, Sweet Coffee Light en Yevgueni nog afgezakt naar het gemeentepark van Kapellen.

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag mochten Sofie van Moll, Sabien Tiels en Andrea Croonenberghs, oftewel de MEISJES!, het Noten in het Park festival opgang trekken. Deze drie prachtige dames zorgen met deze productie voor een swingende bloemlezing langs de allermooiste Nederlandstalige liedjes van de afgelopen decennia. Het optreden van de MEISJES! gisterenavond in Kapellen werd trouwens door ATV volledig gecapteerd en kan je vanavond omstreeks 20.30 op ATV bewonderen.

"Het gras is groen en de lucht is grijs", zong Sofie Van Moll gisterenavond op een bepaald moment, en dat mocht je gerust letterlijk nemen. Het eerste van vier optredens van de Meisjes gisterenavond regende bijna helemaal uit. De paraplu's gingen meermaals open, maar dat weerhielden de Kapellenaars niet om massaal af te zakken naar het gemeentepark.

Gelukkig maar, want de drie dames hadden gisterenavond een spetterend optreden in huis. Op de setlist stonden de grootste klassiekers van de lage landen van o.a. Zjef Vanuytsel, Johan Verminnen, Jan De Wilde, Wim De Craene, Ann Christy, Jacques Brel, Boudewijn de Groot, Bram Vermeulen en een muzikaal eerbetoon aan 35 jaar Raymond van het Groenewoud.

Zo staken de drie dames nummers als de Ann Christy klassiekers "De Roos" of "Dag vreemde man" in een nieuw kleedje. Verder waren er ook beklijvende versies van "Rosanne" door Andrea Croonenberghs, "L'étranger" door Sofie van Moll, "Arme Penis" door Sabien Tiels en de Kris de Bruyne klassieker "Amsterdam" gisterenavond vertolkt door Andrea Croonenberghs, maar geen groot feest zonder een ode aan oude en goede Raymond van het Groenenwoud. Hoogtepunt van de avond waren dan ook afsluiter "Meisjes!" en natuurlijk bisnummer "Vlaanderen Boven", twee van Raymond grootste hits natuurlijk.

Wie er gisterenavond in Kapellen niet kon bijzijn niet getreurd. Vanavond zendt ATV het concert integraal uit op antenne omstreeks 20.30 uur. Verder staan Andrea, Sofie en Sabine vanavond op het podium in Mechelen en trekken ze zondag naar Westende. Tussendoor, zaterdagavond, staan ze samen met niemand minder dan Freddy Birset op het podium in Middelkerke. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: