MNM voert grootschalig onderzoek uit bij Vlaamse studenten

Meisjes zijn over het algemeen betere studenten dan jongens maar ze hebben ook meer last van stress, vermoeidheid en angsten tijdens de examenperiode. Dat blijkt uit een enquête die radiozender MNM liet uitvoeren in samenwerking met onderzoeksbureau Trendwolves naar aanleiding van de start van Marathonradio op vrijdag 6 juni.

Van vrijdag 6 tot en met maandag 23 juni maken Peter Van de Veire en Tom De Cock Marathonradio op MNM. Achttien dagen lang steken de dj’s blokkende studenten een hart onder de riem met een non-stop radioprogramma.

Studiegewoonten

Naar aanleiding van de derde editie van Marathonradio liet MNM een onderzoek uitvoeren bij 3 300 Vlaamse studenten tussen 13 en 25 jaar. Daaruit blijkt onder andere dat meisjes tijdens de examenperiode met 6,7 uur per dag gemiddeld een half uur langer studeren dan jongens (6,2 uur per dag). Meisjes voelen zich over het algemeen ook beter voorbereid op examens dan jongens.

Gezondheid

Maar vrouwelijke studenten hebben dan weer vaker last van stress, vermoeidheid en angsten tijdens de examenperiode. 85% van de meisjes zegt vermoeid te zijn tijdens de blokperiode. Bijna de helft is faalangstig, prikkelbaar en moeilijk in staat in slaap te geraken. De helft van de studenten zegt minder te slapen en ongezonder te eten tijdens de blokperiode.

Sociaal contact

Eenzaamheid verdrijven ze met het internet. 60% van de ondervraagden zegt dat Facebook helpt om een gevoel van eenzaamheid tegen te gaan. Maar 80% vindt dan weer dat Facebook hen afleidt van het blokken. Voor de meeste studenten is moeder de grootste steun en toeverlaat tijdens de examenperiode.

Seks

De lustcurve stijgt tijdens de examens vooral fel bij jongens. De helft van de jongens masturbeertvaker tijdens de blok (meisjes: 17%), 36% bekijkt vaker seks op internet (meisjes: 3%). Jongens zeggen dubbel zo vaak meer seks te hebben tijdens de blok (16%).

WK voetbal

Slechts de helft van de ondervraagde studenten is trouwens van plan om tijdens de blokperiode het WK voetbal te volgen.

Marathonradio: vanaf vrijdag 6 juni om 8 uur tot maandag 23 juni om 16 uur op MNM en OP12

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over