Nieuwe namen : Massive Attack (13/07), Giorgio Moroder (11/07), Daughter (13/07), Ben L'oncle Soul (13/07), Earl Sweatshirt (12/07), Julia Holter (12/07), Kate Boy (11/07) voor Les Ardents. De 4 dagen pass voor les Ardentes is maar sinds vorige zaterdag te krijgen en de afsluiter van zondag 13 juli is alvast gekend: Massive Attack!

Het spraakmakende cultcollectief uit Bristol is een van de voornaamste bands uit de jaren 90, een band die een herkenbare eigen sound heeft uitgevonden. Massive Attack maakt deel uit van de zeldzame bands die een nieuwe stijl hebben ontwikkeld waarvan de invloed vandaag nog steeds voelbaar is in allerlei genres zoals dubstep of hedendaagse Britse soul.

Ze maken hun terugkeer op het podium van les Ardentes waar ze hun nieuwe show zullen presenteren. Dit exclusieve concert voor Franstalig België wordt een adembenemende sound en vision show van de makers van de klassiekers: "Blue Lines", "Protection" of nog "Mezzanine".

"My name is Giovanni Giorgio, but everybody calls me Giorgio", zo presenteert de legendarische Giorgio Moroder zichzelf op een van de beste tracks op de laatste schijf van Daft Punk. Een verdient eerbetoon van het gehelmde duo aan de geniale producer die simpelweg de sound van de toekomst heeft uitgevonden en de hedendaagse electro dansmuziek heeft beïnvloed.

Vanaf de jaren 70 componeert hij tracks die vandaag nog verbazingwekkend van moderniteit zijn. Denk aan de soundtrack van "Midnight Express", "Scarface", "Flashdance" en klassiekers als "I Feel Love" en "Hot Stuff" van Donna Summer of nog "Call me" van Blondie.

Lekker soul en retro, Ben L'Oncle Soul komt met een nieuwe plaat terug. Op 13 juli staat hij met zijn voortreffelijke soulrevue op het podium van les Ardentes. De nieuwe Britse folk lichting wordt de kristalheldere stem van Daughter gedragen. Na een uitverkochte AB deze winter staat de band de zondag op les Ardentes.

Met de Aquarium stage telt les Ardentes deze zomer opnieuw 4 podia… De verleidelijke stem van Julia Holter zal er zaterdag 12 juli te horen zijn. Degespecialiseerde pers heeft het album van deze Amerikaanse de hemel ingeprezen.  De Aquarium Stage ontvangt ook de Electropop uit Zweden van Kate Boy.

We ronden mooi af met Eurl Sweatshirt. Het enfant terrible van het Odd Future collectief (Frank Ocean, Tyler the Creator, enz) heeft een van de beste  hip-hop albums van 2013 uitgebracht en hij staat 12 juli on stage.

Vergeet onze Early Bird Promo niet: de PASS en PASS + CAMPING  kosten t.e.m 30 april 105 euro en 105 euro + 10 euro. Dag Ticket is 55 €. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lesardentes.be, sherpa.been de bekende verkooppunten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Les Ardentes
Datum: 
10, 11, 12 en 13 juli 2014
Locatie: 
Luik

Reservatie:

Meer over