Zangeres en songwriter Nina Sampermans (Ravvel, Hooverphonic, Gjon's Tears), gitarist Sebastian Leye (Portland, Delv!s, IBE, Noémie Wolfs, Slow Pilot, Noa Lee) en bassist Boris van Overschee (Portland, Delv!s, Noa Lee, Okon) werkten al bijna tien jaar naast elkaar in verschillende bands voordat ze besloten een eigen project op te zetten.

Maru Maru werd geboren uit hun gemeenschappelijke liefde voor atmosferische verhalen, beklijvende melodieën en het lo-fi geluid van tapemachines tijdens de eerste lockdown van 2020. De Antwerps/Leuvense band nam hun eerste single 'The Conversation’ op in een hutje in de Belgische Ardennen, begraven onder gitaren en opname apparatuur terwijl het buiten niet ophield met regenen. De uitgesproken sfeer van het instrumentale vormt een perfecte basis voor Nina's melancholische teksten en maakte de weg vrij voor Maru Maru's lo-fi folkgeluid als band...

Maru Maru's tweede single 'Treasure Trips' neemt een diepere duik in hun warme analoge geluid als band. De broosheid van Nina's stem vertelt het verhaal van afscheid te moeten nemen wanneer alle verbondenheid verloren is gegaan. Ze zingt "(It) Feels so lonely being here with you", waarmee ze de tegenstrijdigheid benadrukt van je afgezonderd te voelen terwijl je het dichtst bij iemand staat. Geïnspireerd door Adrianne Lenker, Bert Jansch, Bibio en Joni Mitchell is 'Treasure Trips' een lied om je warm te houden tijdens de koudere maanden.

Luister HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over