© Jeroen Geladé

De formule 100% Belgisch en 100 % Gratis is hiermee bevestigd.

Marktrock trekt evenveel volk als vorig jaar, wat best indrukwekkend is gezien de weersomstandigheden. De derde en laatste dag was een natte boel maar de sterke programmatie bracht een hondstrouw publiek in beweging. Gewapend met paraplu’s en regenjassen vond het goedgeluimd de weg naar Leuven.

Marktrock kende een succesvolle editie met een kleine 100.000 bezoekers. De geslaagde openingsavond op vrijdag de 13de maakte dat mee mogelijk. Moest het regenweer niet zo’n spelbreker geweest zijn, had er volgens de organisatie misschien wel meer in gezeten.
De randactiviteiten hadden het op de uitgeregende zondag moeilijker dan op zaterdag, maar de Oude Markt was verrassend goed gevuld van bij het begin van deze slotdag. Met een 100 % Belgische en helemaal gratis affiche heeft Marktrock een trouw publiek opgebouwd, en is daar zeer dankbaar voor.

Opener op de Oude Markt was nog maar 1 dag bekend. Latest Disgrace, de winnaar van ‘Students on Stage’ op zaterdag, speelde naar eigen zeggen “het concert van hun leven” op de Oude Markt. Een bevinding die we enkel kunnen bijtreden. Deze diamant moet nog een beetje gepolijst worden maar er ligt veel moois in het verschiet voor deze jongens.
De Limburgers van Roadburg en revelatie School is Cool konden rekenen op een grote jonge meute. Vooral bij de Rockrally-winnaar School is Cool zat de sfeer zeer goed. Op het einde van hun sterke set was de Oude Markt al verrassend mooi volgelopen.
Dat had veel te maken met de Leuvense helden van Customs die hun opwachting maakten. Met vlag en wimpel wisten zij de natte lichamen op te warmen dankzij ijzersterke hits als ‘Rex’ en ‘Justine’.
The Van Jets brachten vervolgens het laatste gitarengeweld van deze editie, en bevestigden helemaal wat we al eerder zagen van hen: een zeer sterke live reputatie.
En dan was het aan Discobar Galaxie om de klus te klaren: de thuismatch van het jaar in Leuven. Strak in het pak, en vergezeld van een compilatie Louis Tobback-quotes werden de favoriete DJ’s van Leuven klammig maar zeer hartelijk ontvangen. ‘Dé heimatsessie’ van de Galaxies kon nog niet meer stuk, en het publiek ging aan het feesten. Zelfs zonder paraplu’s.

Ook de Vismarkt trotseerde op zondag de regen. Dankzij een wat bredere pop-affiche op zondag en de eerste “Students on stage”-actie op zaterdag, kunnen we ook daar stellen dat de Vismarkt helemaal terug is. Ook de succesvolle thuismatch van Stan Van Samang zal voor velen verbonden blijven aan deze 28ste Marktrock.

Ook de Leuvense horeca was tevreden met deze geslaagde 28ste editie van Marktrock. Voorzitter van de ‘vzw Oude Markt’ Eddy Beckers: “De Oude Markt heeft drie topavonden gekend tijdens deze Marktrock, en dat is een hele prestatie als je weet dat het op zondag heel de dag geregend heeft.

De organisatie dankt alle medewerkers en vrijwilligers en werkt vanaf maandag aan Marktrock 2011. Die zal opnieuw 100% Belgisch en 100% gratis zijn!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: