Zesduizend jonge lezers tussen 4 en 16 jaar namen dit schooljaar deel aan de Kinder- en Jeugdjury. Gespreid over 6 leeftijdscategorieën lazen en bespraken ze elk 10 boeken. Uit die 10 kozen ze een favoriet. In de Gentse Vooruit werden gisteren tijdens het Boekenfeest dan de boekenprijzen van de Kinder- en jeugdjury uitgereikt.

Meer dan 2000 juryleden en begeleiders waren aanwezig en konden er bijna 50 auteurs en illustratoren ontmoeten, meedoen met de fit-o-lezer, chatten met schrijvers uit het buitenland of zich wagen aan een boekdate. Apotheose was natuurlijk de uitreiking van de boekenprijs.

Mark Tijsmans, alias Wilfried Pasmans uit de populaire reeks Flikken, won met zijn boek ‘Het geheim van te veel torens’ in de categorie 10-12 jaar. Dat Mark reeds met zijn debuutroman dergelijke prijs wegkaapt geeft aan dat hem een mooie carrière als schrijver te wachten staat. Mark is meteen ook genomineerd met zijn tweede boek, het eerste deel van zijn Wiet Waterlanders trilogie. Het tweede deel van deze succesvolle trilogie ‘Wiet Waterlanders en de echt aardige rechters’ ligt sinds vorige maand in de winkel. In de wandelgangen hoorden we ook dat Mark werkt aan een theatershow rond deze populaire ‘Wiet Waterlanders’ reeks.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: