Na ‘Waterkant’ is er sinds enkele dagen ‘Kerstmis’, de gloednieuwe 2de single van Marco Borsato afkomstig uit zijn gouden album ‘Dromen Durven Delen’. Tijdens Peter Live – het programma was twee weken geleden goed voor bijna 1.000.000 kijkers – kreeg Marco een gouden award uitgereikt voor de uitzonderlijke verkoop van meer dan 15.000 albums van ‘Dromen Durven Delen’, waarmee de populaire zanger voor de derde week op rij op nummer één staat in de Ultratop Album 50.

Nu de eindejaarsdagen officieel zijn begonnen, trekt Borsato het volledige eindejaarsregister open en brengt hij de nieuwe single ‘Kerstmis’ uit, een song die een waardig alternatief kan bieden voor klassiekers als ‘Last Christmas’ van Wham en ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey. “Ik heb niets tegen de bestaande kerstliedjes, integendeel, maar ik vond het best wel eens een leuke opdracht om een Nederlandstalig kerstliedje te maken,” zegt Marco Borsato. ‘Kerstmis’ is dan ook een uptempo liedje geworden en, in tegenstelling tot de ballade van Coldplay, heeft Borsato’s kerstsong vooral stevige ballen en een lekkere beat met heerlijke belletjes.

Overigens is het nummer ‘Kerstmis’ meteen ook de titelsong van de nieuwe bioscoopfilm ‘Het Geheim’ , een familiefilm van regisseur Joram Lürsen. In de videoclip van ‘Kerstmis’ zien we dus ook de acteurs Daan Schuurmans (‘Costa’, ‘Westenwind’) en cabaretier Theo Maassen opduiken. Marco Borsato speelt niet mee in ‘Het Geheim’, maar zingt dus de titelsong ‘Kerstmis’ en dat nummer is digitaal te koop via iTunes.

Niet alleen het album ‘Dromen Durven Delen’ is een groot succes, ook de nakende concertreeks ‘3Dimensies’ op dinsdag 17, woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 mei 2011 in het Antwerpse Sportpaleis loopt heel erg goed. De fans kijken uit naar de nieuwe doortocht van Borsato in Antwerpen en ze weten nu al dat het accent vooral op de muziek zal liggen. “ De tour heeft als titel ‘3Dimensies’, maar dat wil niet zeggen dat we gaan gebruik maken van 3D effecten of dat mensen met een 3D brilletje in de zaal moeten gaan zitten om het concert bij te wonen, dat zou te gek zijn. Of er stunten en speciale effecten gebruikt gaan worden? Wel, we zijn op dit moment inhoudelijk al even bezig met de show en wat mensen gaan zien en horen zal uiteraard de moeite zijn, alhoewel in tegenstelling tot ‘Wit Licht’ bij de ‘3Dimensies’ concerten het accent en de klemtoon vooral zal liggen op Marco Borsato de zanger,” laat concertorganisator Mojo weten.

Ben je op zoek naar een origineel eindejaarscadeau, dan kun je misschien het album ‘Dromen Durven Delen’ en tickets voor de ‘3Dimensies’ conceren in mei 2011 in het Antwerps Sportpaleis schenken onder de kerstboom. De concertkaartjes kun je bestellen via www.teleticketservice.com.

Meer info over Marco Borsato’s nieuwe album kun je vinden op de website van Het Laatste Nieuws. Marco stelt er namelijk zijn nieuwe album ‘Dromen Durven Delen’ voor en geeft zelf tekst en uitleg onder de vorm van een videodagboek, samen met componist en producer John Ewbank. Bekijk het dagboek - Dag 1 - Dag 2 - Dag 3. Vanaf maandag vind je op het HLN.be een exclusieve wedstrijd met tal van leuke prijzen! Niet te missen dus!

Pas binnengelopen bericht: Marco Borsato en Guus Meeuwis mochten deze namiddag de Sterren.nl Award voor Beste Single in ontvangst nemen. Het publiek besliste dat 'Schouder aan Schouder' het beste nummer van 2010 was.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: