Vorige week dinsdag -3 november 2009- maakten 690.033 Vlamingen (marktaandeel van 40,5 % op VVA 18-54) kennis met ‘Stille Weldoeners’, het programma waarin in elke aflevering een andere miljonair uit Vlaanderen zijn riante villa, exclusieve auto’s en creditcards ruilt voor het harde leven als vrijwiliger in één van de achtergestelde buurten van bij ons.

De stille weldoeners werken undercover in kansarme wijken, zodat ze ‘on the field’ kunnen ervaren welke projecten hun hulp het meest nodig hebben. Aan het einde van hun undercover verblijf moeten de miljonairs hun echte identiteit onthullen en beslissen welke doelen hun financiële steun krijgen.

In de tweede aflevering van ‘Stille Weldoeners’ gaat selfmade zakenman Marc Vriends, die actief is in de bouwsector, undercover in Gent. Marc laat zijn gezin, zijn villa en zijn luxewagens achter en gaat in een van de meest achtergestelde buurten van Gent wonen, de Brugsepoort. De armoede en achterstand van deze buurt hebben een grote impact op de miljonair.

Marc zijn missie is om undercover te gaan werken als vrijwilliger. Zo wil hij te weten komen wie zijn steun kan gebruiken en wie die steun het meest verdient. Uiteindelijk zal Marc zijn ware identiteit onthullen en duizenden euro’s van zijn fortuin wegschenken.

‘Stille Weldoeners’, aflevering 2 vanavond om 21u55 bij vtm.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: