Er was geen ontsnappen aan de jongste maanden: het superbe ‘Leave a Light On’ van Marble Sounds. Gestart als dé Music For Life hit van 2013, werd hij als snel hot shot op StuBru én publiekslieveling in De Afrekening. Nog opmerkelijker: de single maakte snel de overstap naar zowel Radio 1 als Radio 2 waar hij zelfs in de top 10 belandde. Zelden een Belgische song gehoord die – meer dan terecht – op alle netten scoort.

Niet verwonderlijk dus dat Marble Sounds twee nominaties in de wacht sleept voor de MIA’s (ofte: Music Industry Awards). En dat zowel in de categorie ‘Beste Video’ - voor de bijhorende aangrijpende en stilistisch mooie clip - als in de categorie 'Beste Groep'. Nog een teken aan de wand van hun populariteit: zelfs Hooverphonic coverde onlangs ‘Leave a Light On’.

En dat Marble Sounds live op zijn best is, mochten we in het verleden – getuige enkele wervelende AB concerten – reeds meemaken. Waar wacht u nog op? Support voor Marble Sounds wordt het Nederlandse Bird On The Wire. Yep, die knipoog naar  Leonard Cohen hoor je ook terug in hun muziek net als The Velvet Underground. En onbewust kent u zelfs Aino Vehmasto, de zangeres die tevens horen is op 'Leave A Light On' van – wat een toeval - Marble Sounds.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marble Sounds
Datum: 
donderdag 10 april 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over