© Dimitri Vanlommel

De kop is er af! De allereerste aflevering van Junior Eurosong 2009 zit er op en het leverde goed nieuws op voor Manou en T & T. Zij zijn de allereerste finalisten voor de finale die op 25 september plaats vindt. Voor Anke en Las Niñas was er minder nieuws. Voor hen zit Junior eurosong er helaas op.

Laten we beginnen met te zeggen dat het vernieuwde format een kleine verademing was voor het programma. Vier kandidaten die telkens twee versies van hun nummer moesten zingen, het zorgde voor zeer aangename verrassingen. Hier en daar noteerden we wel eens een kleine uitschuiver, maar die bedekken we vanavond met de mantel der liefde.

Dat T & T hun ruige rock versie in de finale opnieuw mag zingen, zal niet alleen ons, maar ook jurylid Walter tevreden stellen. De coolcat-versie vond hij veel te soft en gelijk had hij. De energie waarmee Tim en Thomas op het podium hun nummer “Geniaal” brachten, vroeg gewoon om een beetje stevig gitaargeweld.

Het tweede finaleticket voor Manou kunnen we zeker niet onterecht noemen. De attidute van deze 13-jarige jonge dame uit Durbuy, vlak over de taalgrens, op het podium was zeer knap op te zien. Zowel in haar smokey jazz versie als in de popversie van “Comment faire?” maakte ze haar boodschap, hoe jongens haar juist moeten verleiden, duidelijk. Dat we deze jonge lady over drie weken nogmaals haar tweetalige song in een popversie mag zingen, zal ze zeker niet rouwig om zijn.

Voor de twee overblijvende kandidaten was er spijtig genoeg minder nieuws. Voor hen zit het programma er helaas helemaal op. Toch zal de ontgoocheling bij de dames van Las Niñjas snel over zijn. Lisa, één van de twee zusjes, vierde gisteren haar 15de verjaardag op het podium en dat er na afloop nog wel een klein feestje zou losbarsten hoeven we jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen.

Ohja nog even meegeven dat Anke, de andere verliezer vanavond, ongetwijfeld goed zal worden opgevangen. De 12-jarige lady vormt namelijk pas een koppeltje met Pjotr, een andere Junior die we de komende weken nog aan het werk zullen zien.

Volgende week zaterdagavond is er de tweede halve finale.(DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: