Overwatch werd in november 2014 al aangekondigd. In het grootste geheim werd er zeventien jaar aan het spel gewerkt. Medeoprichter van Blizzard Entertainment, Michael Morhaime, gaf eerder in een interview te kennen dat ‘Overwatch’ gecreëerd is om een veel breder publiek aan te spreken zonder de actie en diepgang te negeren waar shooter-fans zo van houden.

Overwatch wordt gespeeld met twee teams van zes spelers die elkaar bestrijden. Het spel legt de nadruk op coöperatieve gameplay met eenentwintig verschillende helden, elk met zijn of haar unieke eigenschappen en rol binnen het team. Wanneer een held doodgaat, kan een speler van hero wisselen. Het landschap is gebaseerd op bestaande locaties zoals Londen en Japan, maar dan in een futuristisch wereldkader.

Wie niet kan wachten op de officiële release kan dus maandagavond 23 mei terecht in Kinepolis Antwerpen en Brussel voor een unieke Engelstalige introductiefilm van 1u22 (zonder ondertitels). Eveneens zullen de videodesigners de gamers acht minuten live te woord staan door vooraf ingediende vragen (via Twitter) te beantwoorden. Kinderen onder de twaalf jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. Een ticket kost €10,50 per persoon en is verkrijgbaar via de Kinepolis website.

De introductiefilm omvat volgende onderwerpen:

  • Een inleiding tot de 'wereld' van het spel;
  • Een inleiding tot de personages;
  • Een introductie van de definitieve personages.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: