Provinciaal cultuurhuis de Warande verbouwt zijn Schouwburg. Ondertussen maken we een Tour de Warande. We nemen onze toeschouwers mee op tocht door de Kempen: naar kerken, natuurgebieden, een pretpark, visvijvers, legerbarakken en een tot theater omgebouwde kapel. We bieden ook bussen aan om samen een avontuurlijke avond door te brengen bij onze collega’s van deSingel, de stadsschouwburgen van Tilburg en Breda en diverse cultuur- en gemeenschapscentra in de Kempen. Kortom: de Warande trekt met haar publiek de wijde wereld in.

In januari is er het eerste locatiefestival. De winternachten in de Hoge Rielen zijn doorgaans stil en donker, maar niet dit jaar. Een karavaan van artiesten en muzikanten trekt door het bos en toont je fantastische voorstellingen en muziek. Samen met de Hoge Rielen en de gemeente Kasterlee organiseert de Warande het magische festival ‘WinterWarm’.

De leerlingen van de 3master in Kasterlee bouwen een kunstig lichtparcours ‘WinterLicht’ dat je deze twee weekends kan bezoeken. De Warande vroeg Mieke Vermeiren om lichtobjecten te plaatsen in de buurt van het festivalcafé. De Warande werkte al eerder met Mieke samen om evenementen vorm te geven. Voor dit project is ze in zee gegaan met de 3master, een school voor jongeren met verhoogde onderwijsbehoeften als gevolg van een beperking of een leer- of ontwikkelingsprobleem.

Volledig programma

Tickets

Je kan tickets reserveren via www.warande.be, aan de ticketbalie van de Warande of telefonisch op het nummer 014 41 69 91. Op de Hoge Rielen kan je terecht aan de ticketbalie in het festivalcafé vanaf drie kwartier voor het begin van een activiteit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over