Nu ook culinaire verwennerij uit de regio op het festival

Het gratis muziekfestival Maanrock weet ons weer te verrassen. Deze editie zal de bezoeker ook kunnen proeven van het culinaire aanbod uit de Mechelse regio. Voor de Mechelse Smaakmakers op Maanrock gaat de organisatie i.s.m. Nationaal Culinair Bondscoach Jo Nelissen op zoek naar lokale, kwalitatieve foodtrucks/kramen met een eigen identiteit.

Maanrock palmt dit jaar de Mechelse binnenstad in van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 augustus. Geen muziekfestival zonder lekker eten en daarom presenteert Maanrock voor de allereerste keer: de Mechelse Maanrock Smaakmakers.

De organisatie gaat dit jaar op zoek naar pure culinaire verwennerij uit de Mechelse regio. De Smaakmakers nemen een plek in op de verschillende pleinen van het festival en serveren je gerechten om duimen en vingers bij af te likken. Ze versterken het aanbod, naast de traditionele festivalfood op de Grote Markt en aan de Post.

“Dit initiatief komt er na feedback van Mechelse horecazaken en culinaire spelers, die ook graag deel willen zijn van Maanrock. Met de Smaakmakers krijgen ze nu de kans. Net omdat we culinair talent alle kansen willen geven, gebeurt de selectie door experten. De deelnemende smaakmakers krijgen ter plekke en achteraf ook feedback over hoe ze hun product nog beter kunnen maken. Het is dus ook een project om ondernemers te ondersteunen. Dit past perfect in onze ambitie om op Maanrock zoveel mogelijk talent een podium te geven”, leg Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest, de ambitie.

Wanneer alle aanvragen binnen zijn, zal immers niet de organisatie zelf, maar een externe jury van experten, onder leiding van Jo Nelissen, Nationaal Culinair Bondscoach, deze beoordelen. “We zoeken naar ‘Maneblussers’ met smaak voor streetfood, originaliteit en identiteit want ook zij moeten deel uitmaken van een muziekfestival dat zoveel te bieden heeft. We willen dat deze foodies met hun gerechten de festivalbezoeker hun smaakpapillen prikkelen. Genieten van kwaliteitsvolle gerechtjes en sfeervolle muziek is een perfecte match!”. De selecties gebeuren in de week van 21 mei.

Inschrijven tot 20 mei

Heb je een foodtruck of -kraam en heb je heel wat lekkers van kwalitatief niveau in de aanbieding? Aarzel niet en schrijf je vóór zondag 20 mei in met je foodtruck. Wie weet behoort jouw foodconcept tot één van de geselecteerden.

De geselecteerden ontvangen een label van Mechelse Maanrock Smaakmakers 2018 en ontvangen een pakket met Smaakmaker-branding. Dit pakket wordt gebruikt vóór en tijdens Maanrock.

Alle informatie en voorwaarden om deel te nemen vind je op www.mechelen.be/word-maanrock-smaakmaker-2.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over