In het eerste seizoen van Alloo in de Buitenlandse Gevangenis bezocht Luk Alloo de Vlaming Rudy Vandenborre, die in een Amerikaanse gevangenis een straf uitzit van 50 jaar. Sinds die reportage is het leven van Rudy veranderd. Hij zit in een strengere gevangenis in Hamilton, maar krijgt veel brieven van kijkers. “Het is mijn enige lichtpuntje, anders was ik uit het leven gestapt”, vertelt hij. Twee jaar na zijn eerste bezoek keert Luk Alloo terug naar Amerika om te horen hoe het nu met Rudy gaat.

Rudy zit ondertussen al meer dan 28 jaar opgesloten in de cel. In 1986 verhuisde hij naar Amerika om er te werken in de Belgische ambassade in Washington. In 1988 pleegde hij een dubbele moord en kreeg daarvoor een celstraf van 50 jaar. “Maar ik leef op hoop”, getuigt Rudy.

Luk vliegt bovendien nog voor een andere reden terug naar de USA. De vader van Rudy is zwaar ziek en heeft zijn zoon al bijna 30 jaar niet meer gezien. “Ik schrijf al jaren brieven”, getuigt vader Sylvain. “Maar naar Amerika gaan om Rudy te bezoeken kon niet.” Luk neemt Sylvain en zijn huidige echtgenote mee naar Hamilton voor wat misschien wel de laatste ontmoeting is tussen vader en zoon.

De uitzendingen van Alloo in de Buitenlandse Gevangenis zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over