Ik weet het nu al dat zaterdag 20 september voor mij een zeer emotionele dag gaat worden. Ik denk dat ik best mijn zakdoek in de buurt heb, want ik denk niet dat ik het droog ga houden wanneer ik in de Lotto Arena sta”, zegt Luc Caals. De 62 jarige zanger/entertainer is er helemaal klaar voor om nog één keer alle registers open te trekken. Na een resem uitverkochte ‚Caals Zingt Hazes’ concerten in de Antwerpse Roma en Elisabethzaal en geslaagde doortochten op Rimpelrock Hasselt, zet Luc Op 20 september een streep onder het concept. „Het is mooi geweest om - een paar dagen voor de 10de overlijdensverjaardag van André Hazes – nog eens heel groot uit te pakken met een muzikaal eerbetoon voor één van de grootste artiesten van de Lage Landen. Daarna ga ik zeker en vast nog wel Hazes zingen tijdens mijn optredens, maar het concept ‚Caals Zingt Hazes’ gaat voor mij in het vriesvak”, zegt Luc Caals met veel emotie en hij motiveert z’n beslissing verder; "Laat me zeggen dat de prachtige liedjes van Hazes al van vroeg in mijn carrière in mijn repertoire zitten. Toen André stierf, tien jaar geleden, ben ik nog meer geraakt door wat zijn overlijden teweeg heeft gebracht. Ik vond het belangrijk dat zijn repertoire ook na z’n dood zou blijven verder leven bij de mensen, vandaar het idee Caals Zingt Hazes. Het verhaal sloeg erg aan, want ik stond met mijn live band meerdere malen in de Elisabethzaal in Antwerpen en nog op diverse plaatsen. Tien jaar lang heb ik heel veel mooie dingen mogen doen met het Hazes repertoire. Wat is er mooier dan in de Lotto Arena – één van de mooiste concertzalen die er zijn – er één groot Hazes feest van te kunnen maken en vooral André en zijn muziek op die manier te kunnen vieren.

Stanley Hazes

Voor Luc Caals gaan er op 20 september twee dromen tegelijkertijd in vervulling. Zo staat hij niet alleen voor de eerste keer in een bomvolle Lotto Arena, Luc mag ook het podium delen met Stanley Hazes – de neef van André – waarmee hij samen een Hazes duet zal zingen. "Yes. Ik heb doorheen de jaren goed contact kunnen onderhouden met de nabestaanden van André dankzij Martin Van Lierde, een vriend van mij en zonder meer ook de grootste Hazes fan en kenner die er in de Benelux te vinden is. Martin bracht mij in contact met Stanley Hazes, de neef van André. Vanaf de eerste ontmoeting was er al een klik en ik ben blij dat Stanley het ziet zitten om met mij te komen optreden tijdens de laatste keer Caals Zingt Hazes. Pas op, ik ga het publiek echt verwennen in Antwerpen, want naast Stanley komen er nog een paar verrassingsgasten langs, maar ik ga nog niet zeggen wie want anders is het geen verrassing meer hé (lacht uitbundig)”.

Hier kan je kijken naar een reportage van Luc Caals en Stanley Hazes in volle voorbereiding van 'Caals Zingt Hazes': http://youtu.be/EBl91k2imKg

Hier kan je alvast kijken naar een reportage van Luc Caals die samen met Hazes fan en kenner Martin Van Lierde op stap ging, in de voetsporen van André. http://www.youtube.com/watch?v=kjSOzbs-edE

'Caals Zingt Hazes' op zaterdag 20 september 2014 in de Lotto Arena in Antwerpen. Tickets en info via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Caals Zingt Hazes
Datum: 
zaterdag 20 september 2014 - 20u00
Locatie: 
Lotto Arena, Merksem

Reservatie:

Meer over