Luc Appermont presenteert vanaf zaterdag 9 februari tot en met zaterdag 25 mei De zoete inval op Radio 2, tien jaar na de laatste uitzending van het legendarische spelprogramma. De presentator maakt zijn comeback op de VRT-radio met een opgefriste versie van de ludieke quiz, maar het basisconcept blijft. Luc Appermont maakte het nieuws vanmorgen zelf bekend in het ochtendprogramma Start je dag.

De zoete inval loopt tot en met zaterdag 25 mei. Dan kent het programma zijn finale, en brengt Radio 2 verschillende topprogramma’s uit de jaren negentig tot leven, zoals Ochtendkuren met Somers en Verschueren en Radio Rijswijck.

Een mix van vaste humorwaarden en sterke persoonlijkheden
25 jaar geleden was de eerste uitzending van De zoete inval. De laatste uitzending dateert van eind februari 2003. De quiz wist elke week één miljoen luisteraars te boeien.

Panelleden als Margriet Hermans, Frank Dingenen, Koen Crucke, Wendy Van Wanten en Jaak Pijpen zorgden voor onvergetelijke radiomomenten die door een heel breed publiek werden gesmaakt.

Ook in de eigentijdse versie zoeken bekende Vlamingen antwoorden op verrassende vragen, aangereikt door luisteraars, andere BV’s of opgemerkte figuren uit de actualiteit. Het panel bestaat uit een goede mix van jong talent, vaste humorwaarden en sterke persoonlijkheden. Ondermeer Walter Grootaers, Guga Baùl, Wendy Van Wanten en Bert Kruismans zijn alvast enthousiast om mee te doen.

De grote terugkeer van Luc Appermont naar Radio 2
Radio 2 behoudt de spontane sfeer, basisconcept én presentator van het programma. Maar met een opgefriste, eigentijdse aanpak om ook vandaag een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, en rekening houdend met de wensen en verwachtingen van de Radio 2-luisteraar anno 2013.

Jan Knudde, nethoofd van Radio 2: “Radio 2 is enorm verheugd met de terugkeer van Luc Appermont, die na een geslaagde comeback op televisie, ook weer radio zal maken. Hij is als presentator een vaste waarde gebleven. Luc is een klasbak, en hij brengt ook nog eens zijn vroegere succesprogramma De zoete inval mee, dat op Radio 2 bijzonder populair was. En zo zet Radio 2 zijn humortraditie op zaterdagochtend voort.”

Luc Appermont begon zijn carrière in 1969 bij de openbare omroep, waar hij zowel voor radio als tv werkte. Toen hij in 1990 overstapte naar VTM was hij een van de uitzonderingen die wel voor VRT-radio mocht blijven werken. Dit jaar maakte Appermont zijn rentree bij de VRT met de BV-quiz Vroeger of later? op Eén.

Voor Luc Appermont zijn het spannende tijden: “ Ik kijk er naar uit om met een nieuwe jonge ploeg, een eigentijdse versie van De zoete inval te maken.”

De zoete inval, vanaf zaterdag 9 februari tot zaterdag 25 mei van 10 tot 11 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: