Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het LLowgenda programma bekend gemaakt.

In de no-nonsense omgeving van de X-Ray vertellen opiniemakers, provocateurs, revolutionairen en rücksichtslozen alles over hun heetste vuren, koudste kermissen en de drive om door te gaan. Woorden over dappere daden voor de revolutie van morgen; LLowgenda is de pure power van passie - ter inspiratie, stimulatie en bezieling van jouw ideeënwereld.

Klaas Dijkhoff

Kort nadat VVD'er Klaas Dijkhoff (35) in 2015 staatssecretaris van Veiligheid en Justitie werd, escaleerde niet alleen de toeloop van vluchtelingen, maar ook de discussie daaromheen. Aan den lijve ondervond hij hoe in het Drentse dorp Oranje een inspreekavond over de komst van asielzoekers uit de hand liep. Wat heeft de staatssecretaris sindsdien allemaal over de vluchtelingenproblematiek geleerd?

Jesse Klaver

Golden boy Jesse Klaver (30) is fractievoorzitter van GroenLinks. Vorig jaar maakte hij furore met zijn strijd tegen het ‘economisme’, het buzzword dat beschrijft hoe alles gereduceerd wordt tot een economisch rekensommetje. Hoe zal zijn partij het doen tijdens de verkiezingen van 2017? Klaver is in elk geval klaar voor meer.

Sylvana Simons
Sylvana Simons (45) is al jarenlang actief als presentator, schrijver en programmamaker bij verschillende radio- en tv-programma’s. De uitgesproken Simons gaat al even lang zonder schroom moeilijke discussies over hete hangijzers aan. Onlangs sloot ze zich aan bij de politieke beweging DENK, wat een orkaan van reacties veroorzaakte. Wat waren haar drijfveren voor deze verrassende stap?

Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (38) won in 2011 een Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Rabat – zijn indrukkende speech zul je je misschien nog wel herinneren. Op LLowgenda spreekt Nasrdin over ieder1, de beweging die hij onlangs startte. Hoe creëren we meer samenhorigheid in Nederland?

Sheila Sitalsing
Als je het nog niet wist: de politiek is een spel. Journaliste Sheila Sitalsing (48) laat in haar columns in onder meer de Volkskrant, Opzij en Buitenhof als geen ander zien hoe dat spelletje gespeeld wordt. Sitalsing is ontnuchterend to-the-point en prikt politieke heteluchtballonnen dodelijk trefzeker door, zonder dat haar lezers er extreem cynisch van worden. Game on.

Zihni Özdil
Opiniemaker en historicus Zihni Özdil (35) staat bekend om zijn vlijmscherpe mening en hoe hij rücksichtslos opkomt voor de vrijheid van meningsuiting. In zijn boek Nederland Mijn Vaderland, vraagt hij zich af: “Waarom snappen wij nog steeds niet dat Özdil óók een Nederlandse naam is?” Want tolereren betekent niet automatisch accepteren. Waarom hebben we zo’n afkeer van diversiteit en vermenging?

Damiaan Denys
Hij behandelt angst als psychiater, maar ziet als filosoof in dat angst nu eenmaal onderdeel is van het leven. Damiaan Denys (50) is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van UvA en afdelingshoofd psychiatrie van het AMC. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie én staat hij bij ons voor de masterclass tijdens de The School of Life. Plankenkoorts? Vergeet het maar.

Hadjar Benmiloud
Een glossy die je hersenen niet in appelmoes doet veranderen; dát is de missie van Hadjar Benmiloud (27). Onder het mom van ‘more boobs, less bullocks’ richtte Hadjar het online platform Vileine op, een plek waar vijftig vrouwen uit de Nederlandse mediawereld elkaar helpen te maken wat ze zelf zouden willen lezen.

Titia Hoogendoorn
Ooit speelde Titia Hoogendoorn (27) de creatieve fantaste Fay Picaroon in de serie SpangaS, maar tegenwoordig is ze afgestudeerd aan de Rietveld Academie en is ze schrijver, illustrator, YouTuber en televisieserie-expert. Titia vertelt hoe tv-series je zelfbeeld en wereldbeeld als vrouw totaal verpesten. Tenzij je bewust naar series kijkt, want dan kan een dagelijkse portie Netflix juist je spirituele redding zijn!

Joeri Boom
Een gebrek aan moed zul je bij Joeri Boom (45) niet ontdekken. Na het verslaan van roerige conflicten in Kosovo, Macedonië, Darfur, Libanon, Irak en Afghanistan heeft hij als correspondent Zuid-Azië zijn standplaats gevonden in het Delhi. Hier werkt de oorlogsverslaggever en onderzoeksjournalist als freelancer onder meer voor NRC, RTL Nieuws en RTL Z. Niet te missen, want deze man heeft écht alles gezien.

Jelte Timmer
Jelte Timmer van het Rathenau Instituut geeft een korte kritische reflectie op wat data je wel en niet kan vertellen. Want wat betekent het dat we steeds meer in termen van data gaan denken over ons gedrag en onze emoties? Kun je vriendschap reduceren tot de positieve en negatieve emotionele reacties, die je bij mensen hebt?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over