Michael Emerson, die slechterik Ben Linus uit Lost vertolkt, heeft op de vorig weekend geen tweede Emmy Award in ontvangst mogen nemen voor beste mannelijke bijrol. De nominatie voor deze prestigieuze prijs heeft hij volgens vele critici te danken aan zijn fantastische acteerprestatie in de aflevering van Lost van komende maandag: The Shape of Things to Come. In deze aflevering wordt zijn dochter voor zijn eigen ogen koelbloedig afgemaakt.

The Shape of Things to Come – centraal personage: Ben Linus
In de negende aflevering staat het personage Ben Linus centraal, want Ben, die nog steeds wordt opgesloten door Locke, komt in nauwe schoentjes wanneer het kamp van Locke wordt aangevallen door zijn vijanden. De aanvallers krijgen zijn dochter Alex te pakken en dreigen haar te vermoorden. Jack probeert de identiteit te achterhalen van een lijk dat is aangespoeld en krijgt de bevestiging van zijn vermoeden dat de “redders” van het vrachtschip andere bedoelingen hebben. In de flash forwards zien we hoe Ben Sayid inlijft als huurmoordenaar.

The Shape of Things to Come is ook de titel van een science fiction roman van H.G. Wells uit 1933. Michael Emerson ontving met “The Practice” een Emmy in de categorie “Outstanding Guest Actor in a Drama Series”. In deze afleveringen zitten enkele van de weinige shots die buiten Hawaï zijn opgenomen.

Something Nice Back Home – centraal personage: Jack
Jack verliest het bewustzijn. Juliet beseft dat Jack er ernstig aan toe is en stuurt Sun, Jin, Daniel en Charlotte naar het medische station van Dharma. Kate en Juliet moeten leren samen te werken om Jack nog te kunnen redden en er iets misgaat met Sawyer, Claire, Aaron en Miles die hun weg verder zetten van Locke’s kamp naar het strand.

Deze aflevering draait voornamelijk om Jack. In de flash forwards zien we, al is het voor een kort moment, een heel gelukkige Jack. Ook zien we de oorzaak van Jack’s drank- en pillenverslaving.

Lost vanavond om 20.40 bij VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: