Muziek staat centraal in deze Lost In Tokyo-aflevering voor de resterende deelnemers. Maar niet voor de twee duellisten. Zij moeten zich begeven tussen de Yakuza, de Japanse maffiosi, om er foto’s te verzamelen van hun indrukwekkende tatoeages.

Ayumu stuurt de eerste groep stagiairs naar een samenkomst van FICE en hun fans. Fice, (= Fire & Ice) zijn twee Japanse vrouwelijke popsterren die hoge ogen gooiden met hun Parapara-dans, het lijflied van de Shibuya girls. Nu hebben ze de ‘otagei’ op het publiek losgelaten. Otagei is de nieuwe, energievretende Fice-dans voor de otaku’s. (otaku: een soort nerds die zich obsessioneel verdiepen in bijvoorbeeld muziek, film, manga strips, enz.). Voor de Vlaamse kandidaten wordt de ontmoeting met Fice en hun fans een unieke en vooral ludieke ervaring. Mr Candy, een Fice-superfan en dansleraar, neemt hen onder zijn hoede en probeert hen zo goed en zo kwaad mogelijk om te vormen tot hyperkinetische Fice dansers.

De tweede groep kandidaten krijgt een spoedcursus taiko-drummen van sensei Tekaru. Taiko is bij ons vooral bekend door de demonstraties van de wereldberoemde Kodo groep. In de studio van Tekaru ontdekken de stagiairs dat het taiko-drummen iets moeilijker is dan het op het eerste gezicht lijkt. Er wordt met alle macht in en naast het ritme geroffeld, geklopt en gemept om een zo goed mogelijke indruk te maken op de taiko-leraar en op Ayumu, want die laatste zal achteraf beslissen wat de beste stage was, wie de winnaars zijn. De verliezers, die moeten de proef afleggen voor de jury van 100 Japanners.

Ayumu is van plan de winnende groep te belonen met een etentje in het ER-Alcatraz, een maffe combinatie van restaurant, gevangenis en ziekenhuis waar de eters gestoord en vermaakt worden door cipiers en verpleegsters.

In het theater komen alle verliezers samen voor hun opdracht voor de jury van 100 Japanners. Ze krijgen dit keer één uur tijd om op straat een Japanse zangpartner te zoeken om daarna, samen met hem of haar, een karaokenummer te brengen voor de jury. Alhoewel de Japanners gek zijn van karaoke, blijkt het toch niet zo gemakkelijk om de Japanners te verleiden tot een karaoke-duet met een gaijin (vreemdeling). De kandidaten twijfelen hoe ze het best zullen scoren bij de jury: met een onuitspreekbaar Japans liedje of met een Engelse song?

Lost In Tokyo bij 2BE
maandag 7 april 2008 om 20.35

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: