Vanavond krijg je eindelijk een antwoord op heel wat vragen, want het derde seizoen bereikt zijn hoogtepunt. Waarom zijn de overlevenden op het eiland? Wat is er echt gebeurd? Is het allemaal één grote droom? Wie zijn de Others en wat zijn ze van plan? Geraken Jack en co van het eiland en is gered worden uberhaupt een goede zaak? De vraagtekens zijn groter dan ooit, en nu volgen de antwoorden in drie razend spannende afleveringen.

Aflevering 21: Greatest Hits
Jack heeft een radicaal plan om voor eens en altijd met The Others af te rekenen. Nu ze weten wat Juliet’s precieze instructies waren, kunnen ze met behulp van Rousseau een dodelijke val opzetten voor The Others. Sayid, Jin en Bernard blijven op het strand om dynamiet tot ontploffen te brengen, terwijl de rest van het kamp intussen naar de radiomast trekt om een signaal uit te zenden naar Naomi’s schip. Uit een nieuw visioen van Desmond blijkt dat Charlie in dit plan een grote rol zal spelen. Hij moet in een onderzees station de storing op alle radiosignalen deblokkeren. Desmond voorspelt dat Charlie bij deze actie zal verdrinken, maar dat zijn actie de redding van Claire en Aaron garandeert. Karl ontsnapt uit het kamp van de Others om Jack te waarschuwen dat Ben zijn gijzelingsactie vervroegd heeft. Het oorspronkelijke plan moet in versneld tempo uitgevoerd worden.

Aflevering 22: Through the Looking Glass - Part 1
Charlie heeft het Looking Glass-station bereikt, maar wordt direct overmeesterd door Bonnie en Greta, twee Others. Later belandt ook Desmond in de onderzeese ruimte. Wanneer The Others het kamp aanvallen, vallen er verschillende doden. Ben staat Jack en de rest van het kamp op te wachten aan de radiotoren. Bij wijze van vergelding geeft Ben het bevel om Sayid, Jin en Bernard dood te schieten. Drie schoten weerklinken op het strand.

Aflevering 23: Through the Looking Glass – Part 2
Ben confronteert Jack met zijn theorie dat Naomi niet is wie ze lijkt te zijn en dat het eiland verlaten een kapitale fout zou zijn. Ondertussen proberen Sawyer en Juliet een plan uit te dokteren om af te rekenen met The Others, die nog in hun kamp zijn en krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek. In het Looking Glass-station, proberen Charlie en Desmond een manier te vinden om het signaal af te sluiten. Brengen Charlie en Desmond het er levend vanaf of komt Desmond’s voorspelling uit? Is Juliet betrouwbaar? Wie is Naomi en wat zijn de echte intenties van haar reddingsschip? Geraken de overlevenden van vlucht 815 van het eiland?

Lost seizoen 3
In het derde seizoen is het thema ‘Us against Them’. We krijgen te zien hoe de Others de vreemde vliegtuigcrash beleven. Hun verbazing is groot wanneer hun rustig leventje en hun eiland verstoord wordt door onbekende indringers. Wie zijn de Others echt? Wat doen ze in godsnaam op het eiland? Waarom ontvoeren ze de andere eilandbewoners? Wat zijn de Others van plan met de overlevenden van vlucht 815?

De ontknoping van Lost vanavond om 20u35 op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: