Bij de persvoorstelling van haar splinternieuwe CD legt Lisa Del Bo trots de lat hoger, naast haar excellente zang waagt ze zich samen met Guy Jottay (Dansschool Dancepoint en gekend van ‘Sterren op de dansvloer’) aan Chachacha , Jive,... Liefde is sinds 1996 niet enkel een kaartspel meer voor Lisa, maar ook plezier maken met zijn tweeën op de dansvloer. Bij de presentatie doet ze het zeer ’profi’, vertelt ze, maar op een familiefeestje kan het er wat losser aan toe gaan!

“Dansen, plezier voor twee”, zo noemt het nieuwe album van Lisa Del Bo, knipoogt naar de muziekliefhebber die ook plezier wil beleven aan dansen en wil terugkeren naar het contact tussen mensen. Het is een verzameling van bestaande nummers die de interpretatie van Lisa en Peter Koelewijn (producer) hebben ondergaan. Het uitgangspunt is voor de dansende luisteraar een geschenk: een verzameling van uiteenlopende dansgenres. Helmut Lotti is zeer gevleid met de bewerking van zijn eigen 2 nummers: “Stop Looking in his eyes” en “There’s a sparkle in your eyes” maar waagt zich verder enkel aan een slow...

Met een pittige chachacha “Pepito” wordt de dans ingezet, met “Blanket on the ground”,
“Oh Lonesome me” en “Paper Roses” worden we naar het country-tijdperk gekatapulteerd en met de Samba “Lay love on you” waant Lisa zich helemaal terug in haar jeugd tussen de disco-glitter en in de botsauto’s op de kermis. Het mambo ritme wordt dan weer opgeschroefd in “Demasiado corazon”; Lisa schafte zwarte dansschoentjes en een mooi ogende gele jurk aan om in de smaak te vallen bij Willy De Ville met z’n’ Italian shoes’ van weleer.

“Ich bin wie du” swingt en ook het achtergrond-koortje verdient een pluim om het originele nummer te evenaren. Even serieus met de” Tango d’amore”, en dan terug ontspannen en plezier in de ritmische leuke Lotti Chachacha:”Stop looking in his eyes”. Met “Shout “doet Lisa de girl-power avant la lettre van de jaren 60 alle eer aan.

De cd begint en eindigt met een chachacha: “Kiss me honey” en de fans krijgen er nog twee bonus tracks bij om het feest nooit te doen eindigen: Do the hucklebuck, met zijn onverklaarbare aantrekkingskracht naar de dansvloer en “Party samba de Brazil”, met dank aan Peter Koelewijn, voor zijn tweede natuur: feestnummers! Lisa zingt het immers: the Samba is the real thing. Laten we hopen dat het een warme zwoele zomer wordt.

Kortom: Lisa bewijst nog maar eens niet alleen een ster te zijn op de dansvloer (waarvoor ze openlijk solliceert naar het gelijknamige programma) maar ook in haar vak, de muziekwereld!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: