Met onder andere Otto-Jan Ham, An Lemmens, Bart De Pauw, Danira Boukhriss, Laura Tesoro, Gilles "De mol" Van Bouwel en Philippe Geubels

Vanaf donderdag 3 november gaat Lieven Scheire weer op zoek naar De allesweter. In het tweede, vernieuwde seizoen ontvangt hij vier BV's die tegen elkaar quizzen - maar een van hen speelt vals. Dat is de "allesweter": hij of zij krijgt via een oortje alle juiste antwoorden ingefluisterd en stevent dus af op een makkelijke overwinning. Nieuw dit jaar is een duo onbekende Vlamingen: hun doel is om de allesweter te ontmaskeren en zo met 5000 euro naar huis te keren. Ze kunnen op verschillende manieren ingrijpen in het spel om de allesweter te ontmaskeren.

Ook nieuw dit seizoen is dat de kijkers al van in het begin kunnen weten wie de allesweter is. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, kan bellen naar een speciaal telefoonnummer om zo te ontdekken wie de boel belazert.

Onder andere Danira Boukhriss, Philippe Geubels, Kamal Kharmach, Laura Tesoro, Bart De Pauw, Gilles "De mol" Van Bouwel, Marcel Vanthilt en An Lemmens gaan de uitdaging aan in De allesweter.

Voor wie niet kan wachten: het telefoonnummer

Pas op het einde van de quiz maakt de allesweter zich bekend. Maar voor de kijkers die niet zo lang kunnen wachten, is er goed nieuws: zij kunnen bellen naar een telefoonnummer om van in het begin van de aflevering te weten wie de valsspeler is. De allesweter heeft daar een boodschap op ingesproken.

Wie graag wil zien hoe de allesweter zich in allerlei bochten wringt om niet verdacht te zijn, krijgt hierbij dus de kans.

De BV's

Lieven Scheire ontvangt een indrukwekkende schare BV's. Zo komen Danira Boukhriss, Gilles "De mol" Van Bouwel, Philippe Geubels, Laura Tesoro, Christophe Deborsu, Sven De Ridder, Frank Deboosere, Liesa Naert, Kamal Kharmach, Jandino Asporaat, Bart De Pauw, Walter Grootaers, Bart Peeters, Rani De Coninck, An Lemmens, Steven Van Herreweghe, Bill Barberis, Maaike Cafmeyer, Herman Brusselmans, Showbizz Bart, Thomas Smith, Kürt Rogiers, Aster Nzeyimana, Hilde De Baerdemaeker, Evi Hanssen, Eline De Munck, Jelle De Beule, Otto-Jan Ham, Joris Hessels, Dominique Van Malder, David Galle en Marcel Vanthilt langs, en sommige onder hen duiken zelfs meerdere keren in De allesweter op.

De duo's

Kathleen (36, uit Affligem) en Chloë (27, uit Halle) - Aflevering 1 op donderdag 3/11

Kathleen en Chloë geven allebei les aan het KTA in Jette. Ze zijn nog maar een jaar collega’s van elkaar, maar nu al beste vriendinnen. Chloë is net getrouwd en wil met het geld haar huwelijksreis naar Zuid-Afrika sponsoren. Kathleen wil met haar deel van de centen een feestje geven voor haar buren.

Sandra (43) en Laetitia (29) uit Tongeren

Sandra (43) en Laetitia (29) zijn twee zussen. Sandra was vroeger topatlete en had het Belgisch record hinkstapspringen op haar naam staan tot Svetlana Bolshakova het verbrak. Maar is ze ook goed in het ontdekken van valsspelers?

Nathalie (49) en Laura (21) uit Aalst

Moeder Nathalie en dochter Laure hopen met de 5000 euro samen als VIP naar Tomorrowland te gaan. Nathalie is pas sinds 2013 een regelmatige festivalganger. Ze zijn nog nooit in Boom geweest en willen graag de sfeer opsnuiven.

Veronique (37, uit Affligem) en Dorien (27, uit Sint-Maartens-Bodegem)

Veronique en Dorien hebben elkaar zeven jaar geleden leren kennen aan het Regina Caeli Lyceum in Diepenbeek, waar ze allebei wiskunde geven. Ze zeggen van zichzelf dat ze goed zijn in het detecteren van leugens, omdat ze dat elke dag kunnen oefenen bij hun kinderen en hun leerlingen.

Didier (36, uit Deurne) en Brent (26, uit Mechelen)

Didier en Brent zijn twee vrienden die elkaar hebben leren kennen tijdens de kuskesdans op een Holebifuif, maar ze zijn nooit een koppel geweest. Didier was onlangs te zien in Switch, waar hij zijn gewonnen geld deelde met zijn medespelers.

Jan (26) en Flo (27) uit Sint-Lambrechts-Woluwe

Jan en Flozijn al anderhalf jaar samen. Met het geld willen ze een reis maken naar Zuid-Afrika. De centen die eventueel overblijven, steken ze in hun nieuwe huisje.

Hubert (61) en Maarten (20) uit Sint-Michiels-Brugge

Vader Hubert en zoon Maarten hebben een speciale band met elkaar: Hubert heeft Maarten eigenhandig op de wereld gezet, omdat het medisch team nog onderweg was. Maarten studeert tuinarchitectuur en wil met het geld de tuin van zijn ouders aanleggen.

Frank C. (55, uit Dendermonde) en Frank D.G. (55, uit Mechelen)

Frank C. en Frank D.G. delen meer dan hun voornaam. Ze zijn even oud (55 jaar), werken allebei voor de NMBS en zitten daar samen op de boekhoudafdeling. Enkel als het over voetbal gaat, kunnen de discussies hoog oplopen: de ene Frank is hevige supporter van Club Brugge, de andere van KV Mechelen.

Steven (38) en Joachim (28) uit Aalter

Steven en Joachim zijn vier jaar samen en hebben pas een huisje gebouwd in Aalter. Met het geld willen Steven en Joachim een tweede hond kopen. Ze hebben er al een die Guga heet, maar nu willen ze er nog een Baul bij.

Mathias (26) en Céline (29) uit Gent

Mathias (26) en Céline (29) zijn een jaar samen. Ze hebben zich allebei gespecialiseerd in de dierenwereld: Mathias voert aan de UGent een doctoraatsonderzoek naar de voeding van palingen, Céline bestudeerde jarenlang het gedrag van zeepaardjes.

Rita (60, uit Waasmunster) en Els (60, uit Dilbeek)

Tweelingzussen Els en Rita (60) zijn gepensioneerde schooldirectrices. Toch is hun agenda nog steeds goed gevuld met allerlei hobby’s: naailessen, sporten, schilderen, keramieklessen… Het boeit hen allemaal. Met het prijzengeld gaan Els en Rita graag op reis.

Catharina (20, uit Tessenderlo) en Stephanie (22, uit Rotselaar)

Stephanie studeerde net af als architect en droomt ervan om te gaan paardrijden in Ierland. Haar nichtje Catharina studeerde af als automechanieker, maar merkte hoe moeilijk het is om als vrouw werk te vinden in de mannenwereld. Daarom gaat ze nu nog voor een diploma sociaal werk.

Aflevering 1

De Nederlandse presentator en stand-up comedian Jandino Asporaat, acteur Sven De Ridder, televisiemaker/acteur Bart De Pauw en zanger/presentator Walter Grootaers nemen het in de eerste aflevering tegen elkaar op. Het duo sympathieke Vlamingen dat de allesweter probeert te ontmaskeren, is Chloë en Kathleen.

De spelrondes

Ronde 1: punten pakken

De kandidaten drukken om ter snelst af om op de vragen te antwoorden. In deze ronde kan het duo extra vragen stellen aan de BV's: is het niet verdacht dat het bekend gezicht het antwoord op de vraag wist? Waarom krabde hij of zij net aan zijn of haar neus, is dat misschien een nerveuze tick?

Op het einde van de ronde duidt het duo iemand als hoofdverdachte aan, die daardoor al zijn of haar punten verliest. Hoe zal het verlies van hun punten het spel verder beïnvloeden in de volgende rondes? Moet de allesweter nu meer risico’s nemen of werd een onschuldige quizzer gestraft?

Ronde 2: saboteren

Ronde 2 is een fotoronde. Alle BV's antwoorden op elke vraag door het juiste antwoord op te schrijven.

Het duo kan opnieuw bijvragen stellen en duidt op het einde van de ronde een hoofdverdachte aan. Die moet in de volgende ronde zijn of haar oortje uitdoen. Nu wordt het erg spannend: als ze de allesweter kiezen, moet die een ronde op eigen kracht quizzen. Verandert er iets aan de manier van spelen van de kandidaat zonder oortje of niet?

Ronde 3: de kwalificatie

In de derde ronde spelen de BV's om de beurt. Ze moeten zo veel mogelijk vragen, gebaseerd op hun specialiteiten, juist beantwoorden. De BV die na deze ronde het minste punten heeft, valt af en mag niet mee naar de finale.

Het duo moet, om de 5000 euro te winnen, in de finale de allesweter ontmaskeren. Ze moeten er dus voor zorgen dat die mee naar de finale gaat. Als de BV die ze verdenken als allesweter, het minste punten heeft en dus dreigt af te vallen, kunnen ze hem of haar wisselen voor de speler die derde staat. Deze nieuwe vierde valt definitief af.

​Ronde 4: de finale

De drie overgebleven BV's spelen tegen elkaar in de finale. Ze moeten om ter snelst afdrukken en de vragen juist beantwoorden. Wie als eerste vijf juiste antwoorden geeft, wint de quiz. Tijdens de finale stemt het duo op wie ze verdenken als allesweter en die mag niet meespelen. Ze mogen van stem veranderen zo veel ze willen. Maar enkel als hun laatste stem er een op de allesweter is, winnen ze 5000 euro.

De winnaar van de quiz mag zijn winst aan een goed doel naar keuze schenken. Maar voor het duo is het nog spannend: hebben ze de allesweter aangeduid? Zo ja, dan keren ze naar huis met 5000 euro.

De allesweter: vanaf 3 november elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: