Op 20 juni duiken we officieel de zomer in. Het wordt één van de meest bijzondere zomervakanties ooit, zoveel is zeker. Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel zorgen voor een gezonde portie wetenschap en technologie met het eerste Nerdland Doeboek, voor kleine nerds tussen 8 en 14 jaar. Het boek ligt op 20 juni in de winkel, maar is vanaf vandaag reeds beschikbaar als pre-order.

HET NERDLAND DOEBOEK
Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel slaan de handen in elkaar en dagen kleine (en middelgrote) nerds uit om de handen uit de mouwen te steken en zélf dingen te gaan doen en maken. Binnen de twee uur kunnen lezers hun eigen videogame programmeren. Nog sneller halen ze DNA uit een aardbei. Tegelijkertijd leren ze een heleboel bij over robots, insecten, genetica, hersenen, de ruimte, virussen en bacteriën.

DE ‘GIDSEN’
De gidsen van dienst zijn kenners. Lieven Scheire wordt alom geprezen voor zijn verfrissende mix van wetenschap en comedy. Zowel op papier - in zijn bestsellers DNA (2019) en FYSICA (2020) - als op het podium. Sinds 2018 tourt hij in België en Nederland met 'Live in Nerdland: DNA'.

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de Universiteit van Gent. Daarnaast is ze wetenschapswatcher en verhalenverteller op radio en televisie en organiseert ze het succesvolle wetenschapsfestival Sound of Science. In februari 2020 verscheen Hetty’s eerste boek, DE GEKNIPTE GENEN, over de revolutionaire CRISPR-technologie.

Henk Rijckaert is comedian en gepassioneerd maker. Zijn meest recente comedyshow MAKER was er volledig aan gewijd. Op zijn populaire YouTube-kanaal Koterij post hij iedere week een nieuw make-it-yourself avontuur: een robotinsect, een rookringgeweer en een Batman helm uit EVA-foam, ... Om ouders met kinderen de corona-verveling te helpen bestrijden, maakte Henk iedere vrijdag een Koterij special, 'Blijf in uw Koterij', met zijn dochter Mira. Dat Henk ver gaat in het makerschap, bewijst hij als organisator van Maker Faire Gent. Een groots makerfestival, volledig gewijd aan innovatie, creativiteit en curiositeit.

NERDLAND BOEKENREEKS & PODCAST
Het Doeboek voor Kleine Nerds is de vierde release onder NERDLAND, een sublabel bij Borgerhoff & Lamberigts, en is de eerste uitgave speciaal voor kinderen en jongeren.

Lieven en Hetty maken maandelijks de Nerdland podcast. Hierin bespreken ze, samen met een bevriende bende science freaks, het belangrijkste wetenschapsnieuws van de voorbije maand. Het Nerdland Maandoverzicht is op dit moment de populairste Nederlandstalige podcast over wetenschap en technologie, met meer dan 50.000 luisteraars per aflevering.

Het Doeboek voor Kleine Nerds verschijnt op 20 juni bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 19,99 euro.

Het boek kan nu reeds vooruitbesteld worden via de webshop van Lieven Scheire. Wie het boek via dit kanaal bestelt, krijgt er een fijne extra bij: een Nerdland zomerkalender met elke dag een nieuwe wetenschappelijke persoon of gebeurtenis die de wereld voorgoed veranderde.

De Nerdland podcast is te beluisteren via Soundcloud, iTunes en Spotify

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: