Christoff die een emotionele song brengt in het Engels. Slongs Dievanongs die voor een kippenvelmoment zorgt met haar bluesy cover. De eerste aflevering van Liefde voor Muziek zorgde vorige week meteen voor muzikale verrassingen. In aflevering 2 op maandag 30 maart 2015 wordt op dat elan verder gegaan en staan de songs van Slongs Dievanongs centraal. Tijd voor Christoff, Kate Ryan, Guy Swinnen, Tom Helsen en Stan Van Samang om hun beste Antwaarps boven te halen.

Topartiesten die haar nummers coveren, het doet iets met rapster Slongs: “Ik voel mij de newbie en je kan je niet voorstellen wat het voor mij betekent dat geweldige muzikanten mijn nummerkes gaan doen. Dat is maftig! Als iemand anders uw teksten brengt, dan hoor je pas echt wat je eigenlijk wou zeggen.” Voor Tom, Kate, Christoff, Stan en Guy wordt de uitdaging bijzonder groot om aan de slag te gaan met de lange – hele lange – teksten van Slongs’ nummers.

Vlaamse zanger Christoff mag in de tweede aflevering van Liefde voor Muziek de spits afbijten. Hij blijft deze keer bij het Nederlands, maar stapt uit zijn comfort zone met een eigen versie van Ik Zen Ni De Bank. Een nummer dat hij volgens zijn collega’s met de nodige attitude brengt. Rocker Guy Swinnen gooit het met Slongs’ bekendste hit Lacht Nor Mij over een heel ander boeg. Hij verrast iedereen met een jazzy bossanova-versie.

Stan Van Samang raakte vorige week ontroerd doen Tom Helsen een emotionele versie van ‘zijn’ Poison bracht. Op maandag 30 maart 2015 zorgt hij zelf voor traantjes bij Slongs, met een pakkende cover van Goeiemorgend, Goeiendag, het nummer dat ze in 2012 opdroeg aan Nicole en Hugo. Of zoals Slongs het zelf omschrijft: haar eerste echte boeleke. Tom Helsen steekt op zijn beurt Ik Wil Mier in een luchtig pop-jasje en Kate Ryan begeeft zich op glad ijs met Slongs’ nieuwe single iFoon. “Ik heb een nummer gekozen met een tekst om u tegen te zeggen. Vooral omdat het héél héél rap gaat”, zegt ze zelf.

Tussen de muziek door genieten de zes artiesten met volle teugen van hun verblijf in het zonnige Zuid-Spanje. Kate en Christoff verwennen elkaar met een ontspannend gezichtsmasker, Slongs introduceert Tom in de wereld van de reiki en Stan en Guy leren Slongs autorijden…

De volledige afleveringen van Liefde voor Muziek zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: