Op 19 oktober ging liedjes van annie, een hommage aan ANNIE M.G. SCHMIDT in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Een must voor wie houdt van het betere Nederlandstalige lied. Maike Boerdam, Lucas Van den Eynde en Sam Verhoeven combineren in deze muzikale vertelling moeiteloos een grap met een kwinkslag om daarna weer loeihard toe te slaan met een gevoelig of een pijnlijk, confronterend nummer.

Het kwetsbare "Sorry dat ik besta", het vrolijke "Ja zuster, neen zuster" in medleyvorm, het bittere "Het is over", het vrolijke, bijna kolderieke "De Bij" of het wondermooie, meerstemmige "Vluchten kan niet meer", al deze liedjes kwamen aan bod in de set van LIEDJES VAN ANNIE. Eens te meer een bewijs van het veelzijdige schrijftalent van Annie M.G. Schmidt. De live-muziek o.l.v. Pol Vanfleteren zorgt voor de extra dimensie in dit liedjesprogramma. LIEDJES VAN ANNIE, is nog te zien tot en met 3 november in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Lucas Van Den Eynde, Maike Boerdam en Sam Verhoeven koesteren de liedjes van Annie M.g. Schmidt

Lucas Van den Eynde is één van Vlaanderens topacteurs. Hij speelde memorabele hoofdrollen in musicals als “Anatevka”, “De Rozenoorlog” en “Daens”, maar ook in talloze televisieseries als “Van Vlees En Bloed”, “Aspe”, Morgen Maandag” en vele anderen. In het theater is Lucas regelmatig te zien als acteur en zanger bij verschillende gerenommeerde gezelschappen.

Maike Boerdam is zowel in Vlaanderen als in Nederland een musicalster. Zij speelde hoofdrollen in “The Hired Man”, “Elisabeth”, “Into The Woods”, “Sunset Boulevard”, “De Rozenoorlog” en “Evita”. In november 2019 is zij eveneens in Antwerpen te bewonderen in de nieuwe musical “November ‘89”.

Sam Verhoeven speelde mee in musicals als “Kuifje – De Zonnetempel”, “Daens”, “Dracula” en “She Loves Me”, maar is de laatste jaren voornamelijk bekend als directeur van het Fakkeltheater, artistiek directeur van Judas TheaterProducties en gastheer van “Hotel Vocal”. Daarnaast componeerde hij muziek voor verschillende musicals.

Legendarisch materiaal voor deze hommage aan Annie M.g. Schmidt

“Liedjes van Annie – Een hommage aan Annie M.G. Schmidt” is de nieuwste voorstelling van Judas TheaterProducties (bekend van “Lelies”, “De Rozenoorlog”, “Iedereen Beroemd” enzovoort). In deze wervelende, muzikale vertelling brengen Maike Boerdam, Lucas Van den Eynde en Sam Verhoeven, begeleid door een driekoppig combo onder leiding van Pol Vanfleteren, een hommage aan Annie M.G. Schmidt. Haar leven vormt de rode draad doorheen het avondvullende programma.

Lucas: “Het is fijn om met deze groep aan de slag te gaan met het legendarische materiaal van Annie. Het is niet alleen een nostalgische reis, maar eveneens het ideale moment om met een frisse blik haar nummers nieuw leven in te blazen.”

Talloze teksten van deze schrijfster staan, bijna 25 jaar na haar overlijden, nog steeds gegrift in het collectief geheugen van talloze Vlamingen en Nederlanders. Zij bedacht iconische figuren als Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet en Minoes maar schreef daarnaast ook honderden liedjes voor bekende radio- en televisieseries als “Ja Zuster, Nee Zuster” en “Pension Hommeles”. Samen met componist Harry Bannink stond zij aan de wieg van de Nederlandstalige musical. In 1965 ging hun eerste creatie: “Heerlijk Duurt Het Langst” in première, met daarin onvergetelijke liedjes als ‘Op Een Mooie Pinksterdag’, ‘Het Is Over’ en ‘Zeur Niet!’. Tot midden jaren ’80 zouden zij nog talloze musicals schrijven waaruit we liedjes kennen als ‘Vluchten Kan Niet Meer’, ‘Romeo & Julius’ en ‘Foxtrot’. Daarnaast schreef zij materiaal voor grootheden als Wim Sonneveld, Connie Stuart, Wim Kan en Willem Nijholt. Denk maar aan ‘Margootje’, ‘Herr Heinzelmann’ en vele anderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: