Na een optreden op Lowlands komend weekend keert Lianne La Havas in november, voor maar liefst vier shows, terug naar Nederland. De Britse folk- en soulzangeres treedt op 12 november op in De Oosterpoort - Groningen, op 26 november in Paard van Troje - Den Haag, op 27 november in TivoliVredenburg - Utrecht, en op 30 november in Paradiso - Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10:00 uur via de zalen.

De Britse singer-songwriter Lianne La Havas brak in 2012 wereldwijd door met haar debuutalbum Is Your Love Big Enough. Het album, met hits als Lost&Found, Forget, en Is Your Love Big Enough, stond in Nederland en het Verenigd Koninkrijk op de derde en vierde plaats in de hitlijsten en werd uitgeroepen tot ‘Album of the Year’ op iTunes. Hierop volgde een wereldwijde tour, samenwerkingen met onder andere Prince en Alt-J, en optredens op onder meer Glastonbury Festival en Isle of Wight Festival.

Op 31 juli 2015 kwam het tweede album van de Britse zangeres uit in Nederland en behaalde meteen de eerste positie in de album charts. Het album Blood, geïnspireerd door Lianne’s Jamaicaanse en Griekse roots, combineert elektronische beats met invloeden uit de R&B, doo-wop, reggae en gospel, en richt zich op thema’s als liefde, relaties en identiteit. De nieuwste single What You Don't Do, uitgekomen op 7 augustus, is hier een goed voorbeeld van.

Afgelopen maand stond Lianne La Havas nog in een overvolle Maas zaal op North Sea Jazz. Aanstaande zaterdag treedt Lianne op in de Heineken tent op Lowlands, waarna ze in november terug komt voor shows in De Oosterpoort, Paard van Troje, TivoliVredenburg en Paradiso.

Lianne La Havas

  • Donderdag 12 november 2015 | De Oosterpoort – Groningen
  • Donderdag 26 november 2015 | Paard van Troje – Den Haag
  • Vrijdag 27 november 2015 | TivoliVredenburg – Utrecht
  • Maandag 30 november 2015 | Paradiso – Amsterdam

Meer info over deze concerten en de kaartverkoop vind je op de sites van de zalen; www.de-oosterpoort.nl, www.paard.nl, www.tivolivredenburg.nl en www.paradiso.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over