Met Black Box Revelation, Het Zesde Metaal, Tindersticks, Hooverphonic, Brihang en Portland maakt het Leuvense festival M-IDZOMER, georganiseerd door Het Depot en Museum M, een eerste lading namen bekend!

Vanaf donderdag 30 juli t.e.m. zondag 2 augustus 2020 pakt het multidisciplinaire festival uit met een elfde editie van M-IDZOMER. Zoals steeds voorzien Het Depot en M Leuven een programma in en rond M. Tickets voor dit festival zijn vanaf vandaag te koop via www.m-idzomer.be.

De headliner van de eerste dag van M-IDZOMER, donderdag 30 juli, is niet de minste: Tindersticks. Opgericht in Londen door Stuart A. Staples, toetsenist David Boulter en gitarist Neil Fraser, vormt deze band sinds 1992 een verademing in de Britse alternatieve scene. In de voetsporen van Leonard Cohen en Nick Cave brengt Tindersticks een mix van indie rock en koortsachtige soul noir, steevast gekleurd door de warme, melancholische stem van frontman Stuart A. Staples.

Op vrijdag 31 juli is de rol van headliner weggelegd voor Het Zesde Metaal. Dit jaar losten ze hun vijfde album: ‘Skepsels’, veruit hun meest volwassen worp tot nu toe. Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt ‘Skepsels’ frisser, lustiger, vrijer en minutieuzer dan alles wat eraan voorafging.

Ook artistiek veelkunner Brihang betreedt de bühne op vrijdag 31 juli. Al sinds het verschijnen van zijn debuut onderscheidde hij zichzelf als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie. Intussen is er zijn tweede album, ‘CASCO’, dat staat als een huis.

Op zaterdag 1 augustus is het de beurt aan Black Box Revelation. Jan Paternoster en Dries Van Dijck staan nog steeds aan de internationale top van de bluesrock. Vorig jaar leverden ze steengoed nieuw album ‘Tattooed Smiles’ af, een krachtige en emotionele plaat, die de brute schoonheid van hun heimat Brussel omarmt.

Zondag 2 augustus, de laatste dag van M-IDZOMER, wordt afgesloten door Hooverphonic. De triphop- en ambient-popnummers van de band slaan wereldwijd aan, niet in de laatste plaats dankzij hun kenmerkende eclectische geluid. Met Luka Cruysberghs, winnaar van The Voice van Vlaanderen, halen Alex Callier en Raymond Geerts vocaal dynamiet in huis.

Ook Portland, voormalig winnaar van De Nieuwe Lichting, tekent present op zondag 2 augustus. Dit jaar liet de band hun debuut ‘Your Colours Will Stain’ op de wereld los. Portland toont zich als een band met zelfvertrouwen en karakter, die buiten de lijntjes durft te kleuren en klaar is voor de grote podia!

LINE-UP

  • Do 30.07.2020 // Tindersticks
  • Vr 31.07.2020 // Het Zesde Metaal + Brihang
  • Za 01.08.2020 // Black Box Revelation
  • Zo 02.08.2020 // Hooverphonic + Portland

Meer namen worden later bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
M-IDZOMER
Datum: 
30 juli - 2 augustus 2020
Locatie: 
Het Depot, Leuven

Reservatie:

Meer over