2008 is alweer een sensatie rijker die luistert naar de naam Leona Lewis. De doorbraak kwam er 2 jaar geleden tijdens haar deelname aan X-factor, daar werd ze geprezen voor haar uitstekende zangkwaliteiten en zou ze kunnen uitgroeien tot de nieuwe Mariah Carey of Whitney Houston. Dat dit niet overdreven is, bewees ze met haar versie van “A Moment Like This”, een cover van Kelly Clarkson waarmee ze X-Factor won en haar debuutsingle “Bleeding Love”. Het debuutalbum “Spirit” liet dan ook niet lang op zicht wachten en ligt vanaf vandaag ook bij ons in de winkelrekken.

Wij beluisterden voor jullie het album reeds voor en geven hieronder onze kritische mening. Het album begint fantastisch met de hitsingle “Bleeding Love”. De single die zowat over heel de wereld potten wist te breken, doet het nu ook in België uitstekend. De single is nog maar enkele weken uit en wist nu reeds de nummer 1 positie te bereiken. Echt verrassend is dit eigenlijk niet, aangezien het nummer alles bezit wat een nummer nodig heeft; een prachtige stem, de nodige herhaling, enkele leuke beats, kortom de perfecte mix.

Ook het vervolg van het album mag er echt wel wezen. Zo bevat het album een mix van hemelse ballades, een aantal catchy popsongs met af en toe wat R&B- en soulinvloeden. Zonder blikken of blozen geven we dan ook toe dat het album een van de betere is de we tot nu toe gehoord hebben. In tegenstelling tot tal van critici geven wij dit album een meer als een voldoende, en vonden we ondanks ons sterk kritisch oog maar weinig minpunten aan het album.

De ballade “Here I Am” werd door Leona Lewis regelrecht de hemel ingezongen en ook “Homeless” en “Footprints in The Sand” wisten bij ons de gevoelige snaar te raken. Veel albums gaan gebukt onder de voorspelbaarheid, maar ook dat liedje gaat hier niet op. Het perfect voorbeeld hiervan is het nummer “I Will Be” dat op een perfecte manier begint met de gevoelige stem van Leona en daarna veranderd in een leuke uptemposong. Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat het album alles heeft wat een goed album moet hebben

Als we dan toch iets negatiefs moeten vertellen zullen we het maar hebben over het mankeren van de cover “A Moment Like This” van Kelly Clarkson. Het nummer had zeker niet misstaan op het album, maar laat ons hier niet te lang bij stilstaan. Het album bevat namelijk al 13 prachtige nummers, en wat kunnen we nu meer verlangen dan dat. Misschien had het album nog net dat tikkeltje gewaagder gemogen, want we moeten toegeven dat het misschien net iets te veel heeft van Christina Aguilera. Al kunnen we dit niet echt als kritiek beschouwen, want wie wil er bij zijn debuutplaat nu niet vergeleken worden met Christina Aguilera? Bovendien is het album reeds het best verkopende debuutalbum aller tijden in Engeland en heeft het album alle troeven in huis om dit ook in België te worden.

Koop het album hier op I-Tunes of op MSN-Music
Bekijk hier de videoclip van “Bleeding Love”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: