VIJFtv brengt vanaf vanavond in een nieuw seizoen van Leefwereld aangrijpende, sterke en opvallende reportages die stof geven tot nadenken. Kristl Strubbe (34) leidt voortaan deze documentaires in en toont mensen in een bijzondere leefwereld of met een bijzondere ervaring. Dat zorgt telkens weer voor spraakmakende en beklijvende televisie.

"Met mijn ervaring als journaliste en mijn bewogenheid als politica, is dit programma mij op het lijf geschreven", zegt Kristl Strubbe. "Ik zie Leefwereld als een leuke en vooral interessante uitstap naast de politiek. Zo'n reportage over een jongetje dat al jaren verslaafd is aan roken en de onmacht van zijn mama om daar iets aan te doen, dat laat je niet onberoerd. Op zo'n momenten kan televisie de maatschappelijke discussie aanzwengelen en alleen al daarom vind ik het interessant om Leefwereld te presenteren. VIJFtv laat zien dat het een zender is met inhoud met reportages die het verschil maken. VIJFtv mag zich dan vooral op vrouwen richten, dit gaat iedereen aan."

Kristl Strubbe studeerde Latijn-Wiskunde, zat bij de scouts en speelde ijshockey en viool. Ze heeft altijd graag gelezen: vroeger meer historische romans, nu vooral kranten, tijdschriften, en boeken over actualiteit, politiek en communicatie. Als journalist heeft Kristl voor verschillende radio- en televisieprogramma's gewerkt: eerst achter de schermen van verschillende VTM-programma's, daarna bij VRT-radio Studio Brussel, regionale televisiezenders RTV en AVS en tenslotte op de nieuwsredactie van VTM, onder meer als nieuwsanker.

Kort na haar studies communicatiemanagement verhuisde Kristl van Gent naar Mechelen. Haar kindjes Esteé en Merlijn gaan er naar school, en haar jongste dochter Matilda naar de kribbe. In Mechelen zat Kristl in de wijkraad, nam deel aan bewonersvergaderingen, en werd door haar deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen gemeenteraadslid. Ze werd meteen ook voorzitter van de raad van bestuur van de Mechelse Goedkope Woning, een van de grootste sociale huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen. Intussen in Kristl in Mechelen ook schepen van financiën.

Aflevering 1: 'Help, ik zweet me kapot!'
Iedereen zweet, maar sommige mensen zweten zo veel dat het hun leven ruïneert. Deze reportage volgt vrouwen die lijden aan hyperhidrosis, een aandoening waardoor ze tot 5 maal meer zweten dan de gemiddelde mens.

De 36-jarige Ann kan enkel make-up dragen die waterproof is, haar haren zijn voortdurend nat en ze moet tot 4 maal per dag van kledij verwisselen. Het is zo erg geworden dat ze haar job heeft moeten opgeven en ze leeft nu als een kluizenaar.

Holly is 19 jaar oud en enorm veel last van zweet in haar gelaat. Ze tracht zich te beredderen met make-up maar moet deze om het uur verversen. Holly is wanhopig om het leven te kunnen leiden van een normale tiener zonder zich zorgen te moeten maken over zweet.

Toni is alleenstaande moeder en heeft al 20 jaar lang zweetoksels. Het ruïneert haar kledij en zelfvertrouwen. Ze wil graag een vriend maar schaamt zich zo dat ze mannen niet meer durft benaderen uit vrees dat ze zouden denken dat ze onhygiënisch is.

Anne heeft alles al geprobeerd, van medicijnen tot zalfjes en heeft de hoop opgegeven om een echte oplossing te vinden voor haar zweetprobleem. Holly koestert echter nog hoop en laat Botox in haar gezicht spuiten en hoopt zo het zweten te bestrijden. Toni weet dat Botox haar niet kan helpen en opteert om haar zweetklieren te laten doorsnijden. Een riskante procedure met veel neveneffecten en geen enkele garantie dat ze zal stoppen met hevig te zweten. Drie vrouwen, 1 probleem maar weinig oplossingen.

Help, ik zweet me kapot! vanavond om 22u35 op VIJFtv

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: