Met o.a. Sons of Kemet with Special Guests, James Holden & Wacław Zimpel, FlySiifu, Mario Batkovic, Lubomyr Melnyk en Elephant with Alabaster dePlume

Met nog maar een week te gaan tot de 14e editie van Le Guess Who?, maakt de organisatie nu het tijdschema bekend. Los van enkele afzeggingen, voegt het Utrechtse festival voor grensverleggende muziek en cultuur nog 41 laatste onderdelen toe aan het programma, met naast optredende artiesten ook filmvertoningen, tentoonstellingen en geluids- en installatiekunst.

Tot deze laatste artiesten horen o.a. voormalig LGW-curator Shabaka Hutchings’ Britse jazz supergroep Sons of Kemet met speciale gasten Joshua Idehen en Angel Bat Dawid; de Engelse elektronische muzikant James Holden in samenwerking met de Poolse klarinettist Wacław Zimpel, die in 2020 de EP ‘Long Weekend’ uitbrachten; FlySiifu, het project van Pink Siifu en Fly Anakin; de in Bosnië geboren en in Zwitserland woonachtige componist en accordeonist Mario Batkovic; de geïmproviseerde continuous music van de Oekraïense pianist Lubomyr Melnyk; en Elephant with Alabaster dePlume, waarin LGW’s artist in residence Alabaster dePlume samen met festivalbezoekers een show zal creëren door middel van zang, beweging en poëzie.

Andere artiesten die aan de festival line-up zijn toegevoegd zijn Ale Hop, Bendik Giske, Camille Mandoki, The Chisel, Cucina Povera, Derwish Osman, Funkamente, King Hannah, Ilsha, Neptunian Maximalism, Pan•American, De Schuurman, Sunwatchers, Trio SonCe en YUNIS.

Het tijdschema en een overzicht van de volledige line-up voor Le Guess Who? 2021 is te vinden op leguesswho.com.

Filmvertoningen en tentoonstellingen
Het festival kondigt ook een dagprogramma met filmvertoningen, tentoonstellingen, discussies en geluids- en installatiekunst aan. In samenwerking met Springhaver & Louis Hartlooper Complex zijn er filmvertoningen van o.a. ‘Lee Scratch Perry's Vision of Paradise’ en ‘Ryuichi Sakamoto: CODA'; en filmfestival Movies That Matter presenteert ‘Memory House’ en ‘Mrs. F.'. BAK – basis voor actuele kunst presenteert Music as Spectral Infrastructure, een tweedaags programma met discussies, geluidskunst, filmvertoningen en DJ-sets. In het Centraal Museum zijn vier verschillende tentoonstellingen te zien: The Botanical Revolution, Jasper Hagenaar, Antonis Pittas en Modern Love. Festivalbezoekers kunnen ook de Uncloud Transliminal Exhibition als onderdeel van hun pop-up museum voor hedendaagse en mediakunst bijwonen in het Pieter Baan Centrum.

Afzeggingen
Helaas hebben de volgende acts hun optredens op Le Guess Who? 2021 moeten afzeggen: Aaron Dilloway; Beatriz Ferreyra; Black Country, New Road; Diaki; Iduvigik; Jesu; Nala Sinephro; William Basinski performing ‘Lamentations’ en Wu Lu.

Le Guess Who? lanceert nieuw, hybride platform COSMOS
Van 11-15 november lanceert Le Guess Who? COSMOS, een nieuw, hybride platform dat de lokale, fysieke festivalomgeving verbindt met exclusieve content die wereldwijd online gestreamd wordt. COSMOS gaat verder dan muziek, film, performance, overstijgt genres en disciplines en laat ook publiek dat niet op het festival is Le Guess Who? ervaren. Tijdens de eerste editie is o.a. te zien: de première van de film SPAZA — Road to Johannesburg, over het Zuid-Afrikaanse collectief SPAZA; een nieuwe serie van de veelgeprezen Reports from Other Continents; en in The Listening Room host schrijver en muziekjournalist Marcus J. Moore live-interviews met optredende festivalartiesten.

Kijk voor een overzicht van het volledige COSMOS programma op leguesswho.com/cosmos.

Tickets voor Le Guess Who? 2021
Een gelimiteerd aantal dagkaarten voor zaterdag zijn vanaf vrijdag 5 november, 10.00 uur verkrijgbaar voor € 46,00 via leguesswho.com/tickets. Vierdaagse passe-partouts en dagkaarten voor donderdag, vrijdag en zondag zijn uitverkocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over