Utrechts festival neemt niet alleen de binnenstad over met avontuurlijke programmering, maar trekt ook Rotsoord en Lombok in

Van 8 tot en met 11 november staat Utrecht in het teken van de twaalfde editie van internationaal muziekfestival Le Guess Who?. Het festival presenteert genre-doorbrekende optredens van meer dan 150 artiesten op verschillende historische locaties, uiteenlopend van popzalen, theaters en kerken, tot oude fabriekspanden en werfkelders. TivoliVredenburg is het kloppende festivalhart.

Le Guess Who? staat internationaal bekend als toonaangevend festival, en trekt bezoekers uit meer dan 50 landen, maar tegelijkertijd is de binding met Utrecht groot. Naast eerder aangekondigde samenwerkingen met lokale partners zoals de Sint Maarten Parade, Festival Oude Muziek, Gaudeamus, Centraal Museum, VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland, kondigt het festival nu het programma van Utrechtse satellietfestivals Le Mini Who? en Lombok Festival aan.

Le Mini Who? - Jubileumeditie
Na negen edities, honderden optredens en tientallen deelnemende locaties in de Voorstraat, verhuist Le Mini Who? - het satellietfestival dat door pers wordt onthaald als "hét Noorderslag van de Nederlandse underground" - dit jaar naar Rotsoord. Reden hiervoor is onder meer de forse groei van zowel Le Mini Who? als de stad Utrecht, waardoor Le Guess Who? meer focus legt op de gebieden buiten de stadssingels.

Rotsoord als opkomend gebied met een combinatie van nieuwbouw en industrieel erfgoed, bleek de meest spannende en geschikte locatie voor Le Mini Who? om zich verder te ontwikkelen. Op het programma staan o.a. Blue Crime, Lewsberg, Afework Nigussie en Spill Gold. De optredens vinden plaats op zaterdag 10 november in o.a. De Helling, LE:EN, Kinderboerderij Nieuw Rotsoord, Tafelboom en Taplokaal Gist en De Pastoe Fabriek. Het volledige programma is hier te bekijken.

Lombok Festival - tweede editie
Naast Le Mini Who? presenteert Le Guess Who? op vrijdag 9 november de tweede editie van Lombok Festival. Opgezet in samenwerking met locaties, bewoners en muzikanten uit de Utrechtse wijk, biedt het festival een rijk programma waarin de muzikale focus ligt op het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op het programma staan o.a. de Syrische zangeres Mireille Bittar met pianobegeleiding van Feras Khouri, de Koerdische zanger en saz-speler Brader Musiki en de Afrikaanse percussieband Moribayassa.

Deelnemende locaties van Lombok Festival zijn o.a. het Ubuntuhuis, de Voorkamer, Molen de Ster, Wishing Well West en Kopi Susu. Het Moskeeplein vormt het festivalhart met optredens van o.a. de Turkse kindervolksdansgroep Turquaze uit Lombok en een foodmarkt met koks uit de wijk. Ook worden er rondleidingen gegeven in de Ulu Moskee. Het volledige programma is hier te bekijken.

Le Guess Who? 2018
Eerder aangekondigde artiesten voor Le Guess Who? 2018 zijn o.a. Neneh Cherry, Devendra Banhart, Art Ensemble of Chicago, Anoushka Shankar & Manu Delago with MO Strings, Swamp Dogg, The Breeders, Colin Stetson, Graindelavoix (i.s.m. Festival Oude Muziek), Vashti Bunyan, Sons of Kemet XL, Jerusalem In My Heart Orchestra, ONCEIM (i.s.m. Gaudeamus), Rodrigo Amarante, Hailu Mergia, Beverly Glenn-Copeland, Midori Takada, en vele anderen.

Tickets
De toegang voor Le Mini Who? en Lombok Festival is gratis. 4-daagse festivalpasse-partouts voor Le Guess Who? zijn verkrijgbaar voor €137,50; dagkaarten zijn verkrijgbaar voor €45,- per dag (alle prijzen inclusief servicekosten). Voor meer informatie, zie www.leguesswho.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over