Roel Vanderstukken daagde vorige week zondag de inwoners van Herentals uit om Herentals om te toveren in een nieuw Las Vegas. Hij wou namelijk een gokje wagen zonder naar de States te moeten afreizen. Gisterenmiddag kwam Roel Vanderstukken zelf naar Herentals om te kijken hoe de inwoners het er na een hele week hard werken vanaf hadden gebracht, en hij was duidelijk onder de indruk. Overal was er voor decoratie in ware Vegas-stijl gezorgd en ruim 10.000 toeschouwers kwam afgezakt naar de Grote Markt om Roel de sterren te zien toekennen.

Fata Morgana HerentalsIn de eerste opdracht voor de inwoners van Herentals had Roel niet minder dan 100 Elvissen gevraagd die samen “Viva Las Vegas” zongen. De persoon die op maandag deze opdracht aannam, was Wim. Heel de week is Wim in de weer geweest om Elvis-kostuums en pruiken te zoeken, want dit bleek moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk waren er zaterdag niet minder dan 128 Elvissen aanwezig, waardoor Herentals hun eerste ster dik verdiend binnenhaalde.

Fata Morgana HerentalsBouwvakker Peter nam de loodzware opdracht aan om een “Wedding Chapel” te bouwen en maar liefst 500 koppels te verzamelen om in het wit te trouwen. Ondanks het bouwverlof, wat de opdracht extra zwaar maakte, zorgde Peter alvast voor een schitterende Wedding Chapel op de Grote Markt. De enige vraag was dan nog of er 500 koppels aanwezig waren, en ook dit deel van de opdracht slaagde hij aaangezien er maar liefst 502 koppels in de Chapel aanwezig waren. Herentals kreeg dan ook terecht de tweede ster van Roel. Voor de mensen die de Wedding Chapel nog willen gaan bekijken; het kan. De Chapel blijft namelijk nog enkele weken op de Grote Markt staan.

Fata Morgana HerentalsVicky kreeg maandag speciaal een week vrijaf van haar baas om het spelletje eenentwintigen, dat Roel tegen Herentals wilde spelen, in goede banen te leiden. Met reusachtige dobbelstenen die van achteraan op de Grote Markt door het publiek tot op het podium werden gedragen, speelde Roel Vanderstukken alvast drie spelletjes eenentwintigen tegen de inwoners van Herentals. Bij één - één stand haalde de inwoners een score van 21, waardoor ze het Roel zeer moeilijk maakten. Uiteindelijk speelde Roel zich kapot, waardoor Herentals Roel Vanderstukken klopte met 2-1. Roel amuseerde zich alvast kostelijk en vond dan ook dat de derde ster dik verdiend binnen was.

Fata Morgana HerentalsWat volgens Roel ook zeker niet kon ontbreken, was een echte Las Vegas show met vooral veel pluimen. Britt & Maaike, die de opdracht maandagmorgen hadden aangenomen van Geena Lisa, hadden de hint duidelijk begrepen. Na veel brainstormen gingen ze er volledig voor, en met resultaat. In een wervelende show met zeer veel dansers en een internationale ster,Eddy Wally, vlogen de pluimen letterlijk in het rond. Roel Vanderstukken was zodanig onder de indruk van dit geweldige spektakel dat hij Herentals prompt hun vierde welverdiende ster toekende. Britt & Maaike gingen dan ook nog een lange feestnacht tegemoet!

Fata Morgana HerentalsFata Morgana HerentalsLas Vegas zonder een gokje te wagen, dat kon natuurlijk niet. Daarom vroeg Roel aan de inwoners van Herentals om de grootste Jackpot ooit te bouwen, met daarin 1 miljoen oude Belgische franken. Christiane, die voor maandag nog nooit van het programma “Fata Morgana” gehoord had, zorgde ervoor dat alles alvast in goede banen werd geleid. Een hele week lang riep Christiane heel België op om massaal geld in te zamelen, want na de opnames zou het geld aan een goed doel geschonken worden, namelijk Beyond the Moon. De grootste Jackpot was alvast aanwezig, en nu was de enige vraag nog of Herentals er in geslaagd was om 1 miljoen oude Belgische frank te verzamelen, en zo een vijfsterrenstad te worden. Helaas strandde de teller rond de 730.000 frank waardoor deze laatste ster net niet behaald werd. Maar Fata Morgana en Herentals hebben wel een zeer groot en warm hart, want de verzamelde 730.000 oude Belgische franken zullen door een bedrijf in euro’s worden omgezet en dienen om kansarme kinderen en hun familie toch eens op reis te kunnen laten gaan.

Als tegenprestatie voor het verloren spelletje “eenentwintigen”, trakteerde Roel viersterrenstad Herentals nog op een muzikaal einde. Om deze zonnige dag af te sluiten, gaf hij het beste van zichzelf op het podium, waar eerder Wouter, Steph Goossens, Geena Lisa en Brahim al hadden gestaan. Ook Sergio was afgezakt naar Herentals, en zag net zoals iedereen dat Herentals meer dan hun best hadden gedaan.

Foto's Las Vegas in Herentals

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: