Het is zo ver. De eerste single van onze nieuwe plaat 'De Langste Nacht' komt uit op de dag van de kortste nacht. Wij zijn ontzettend blij dat we eindelijk onze videoclip/single 'ORION' met jullie kunnen delen! We maakten hem op een mooie lentedag met een fantastische groep mensen. Aan iedereen die eraan meewerkte: dank u wel!!! Het is een soort van sprookje geworden. Laat u meevoeren, geniet en dans!" - Nathalie & Jorunn - Laïs

Bekijk de Videoclip.

Laïs is terug! Na een release-pauze van meer dan 8 jaar brengt Laïs begin september de nieuwe (en volledig Nederlandstalige) plaat 'De Langste Nacht' uit. Op het album hoor je de groep voor het eerst als duo. Met beide voeten op de grond hebben Jorunn Bauweraerts en Nathalie Delcroix de succesformule van Laïs herontdekt en uitgediept. De twee dames worden voor deze nieuwe plaat bijgestaan door hun beide partners: Bjorn Erikssonen Tomas de Smet. De twee bloedbroeders van het voormalige Zita Swoon stappen zo mee in een wereld vol Vlaamse magie en uitheemse ritmes. Jorunn en Nathalie beloven zichzelf te blijven, te blijven verrassen en vijanden te bekeren. Met zeer veel goesting zijn beide koppels erin gevlogen en hebben ze een prachtige plaat gemaakt. Deze klinkt vertrouwd en verrassend tegelijk. ‘Orion, de eerste single van het nieuwe album, is zo dansbaar als ‘’t Smidje’en bezingt de mythische wereld van de reuzen. Het nummer verschijnt niet toevallig op 21 juni, de dag van de kortste nacht.

De 'Langste Nacht' wordt op 28 september voorgesteld in AB. Nathalie en Jorunn worden op het podium bijgestaan door Bjorn Eriksson, Tomas De Smet, multi-instrumentaliste en zangeres Esther Lybeert (The Antler King, ex Hooverphonic), gitarist Tom Theuns (Aurelia, ex Ambrozijn) en drummer Roel Poriau (Rumbaristas, ex Think of One). De versmelting van de muzikale werelden van deze topmuzikanten en volbloed zangeressen heeft niet meer uitleg nodig.

Live:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over