Voor de eerste keer in 30 jaar werd de komedie La Cage aux Folles vertaald in het Vlaams. Een echte primeur want jarenlang werden de rechten niet vrijgegeven aan Vlaanderen, nochtans werd het stuk al in meerdere talen vertaald, verfilmd en werd er zelfs een musical van gemaakt. Nog voor het stuk speelde bleek het al meteen een groot succes, alle voorstellingen waren meteen uitverkocht, zelfs nog voor de première van 6 mei. Frank de Kaey, directeur van het EWT Theater kondigt dan ook met plezier aan dat er al meteen een herneming zal zijn vanaf september 2017.

La Cage aux Folles brengt het verhaal van Georges (Door van Boeckel) en Albin (Frank de Kaey). Het koppel baat een nachtclub uit waar elke avond een travestietenshow wordt gehouden. De grote ster is Albin. Hij gedraagt zich dan ook als een echte diva waardoor Georges vaak met zijn handen in het haar zit. Maar als op een dag hun zoon Laurent (Matthew Michel) na een lange reis terug komt met groot nieuws, dreigt hun leventje licht verstoord te worden. Laurent wilt namelijk trouwen met Murielle (Daphne Paelinck). Maar zij komt uit een nogal streng conservatief gezin. Vaderlief (Theo van Baarle) heeft het absoluut niet op homo’s en komt hier zelfs voor op in de verkiezingen. Laurent vraagt dan ook aan zijn ouders om zich zoveel mogelijk aan te passen, maar dat is niet zo evident. Als de moeder van Laurent maar niet opdaagt, wilt Albin de situatie redden door te doen waar hij goed is, zich verkleden als vrouw. Hij probeert geloofwaardig de rol van de moeder van Laurent neer te zetten. Maar zal het hem ook lukken? Kan hij zijn ware aard verborgen houden voor de schoonfamilie van Laurent? Het ene misverstand volgt het andere op. Komt het nog goed? Er is maar één manier om het antwoord te kennen… Gaan zien! Als je nog geen tickets hebt kan je vanaf maart 2017 tickets kopen voor de herneming.

Jeroen Maes nam de regie van “La Cage aux Folles” van Jean Poiret op zich. Ivo Chundro had toch wel de leukste rol van allemaal. Hij speelde Jacob de overgedienstige butler van de familie die droomde van een grote ster te worden. Hij mocht er eens helemaal over gaan en deed dit met volle overtuiging, onze lachspieren hadden nogal hun werk. Mathias Daneels en Serge Bolle kropen in de huid van Misti en Sederginne, zij werkten voor meneer Georges en madame Albin. Tussen de bedrijven door, vrolijkten ze het publiek een beetje op zodat er geen saaie wachtmomenten waren. Zelfs voor de voorstelling stalen ze alvast de show door iedereen te verwelkomen bij de ingang. Georges en Albin werden vertolkt door Frank de Kaey en Door van Boeckel. Frank de Kaey was een erg overtuigende diva en liet met zijn sterallures en dramaqueen-emoties het publiek meermaals lachen. Door van Boeckel bleef steeds aan de zijde van zijn mannetje/vrouwtje en verwende de ster zoveel als hij kon.

De andere rollen werden vertolkt door Liliane Dorekens, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts en Jean Speicher.De cast zette hier met de hulp van Jeroen Maes een pracht prestatie neer en bewees in één trek waarom ze uitverkocht waren nog voor de show begon.

Heb je jammer genoeg geen tickets voor dit fantastisch spektakel kunnen bemachtigen? Probeer dan zeker vanaf maart 2017 nog eens, want dan start de ticket verkoop voor de volgende editie.

Meer info over de tickets kan je vinden op www.ewt.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: