Le Guess Who? is een internationaal festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging. Het festival vierde dit jaar haar tienjarig jubileum van 10 t/m 13 november in de gehele binnenstad van Utrecht, waaronder muziekpodia, kerken, theaters en galerieën.

Speciaal voor Le Guess Who? reisde het Parijse La Blogotheque af naar Utrecht om een intieme ‘Take Away Show’ met Wilco op te nemen. De avontuurlijke Americana-act met Jeff Tweedy als frontman was curator van Le Guess Who? 2016 en stelde hiervoor een geheel eigen programma samen dat de diversiteit aan inspiraties en interesses van de band toonde.

In de sessie speelt de band twee nummers van laatste album Schmilco in het restauratieatelier van Museum Speelklok. In deze ruimte, aan de voet van de Domtoren, wordt de indrukwekkende museumcollectie van zelfspelende muziekinstrumenten onderhouden en gerestaureerd, en wordt ervoor gezorgd dat dit bijzondere vakmanschap wordt overgedragen van generatie tot generatie.

Wilco - 'Normal American Kids' • A Take Away Show: https://www.youtube.com/watch?v=ttGIEmAjqTs
Wilco - 'If I Ever Was A Child' • A Take Away Show: https://www.youtube.com/watch?v=TdnVgAxBuqQ

Le Guess Who? 2017 vindt plaats van 9 tot en met 12 november. Early Bird passe-partouts zijn nu verkrijgbaar via www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: