Naast ludieke spelrondes en de zotste fragmenten van 2016 serveert Zijn er nog Kroketten? op maandag 26 december een stevige portie testosteron in de vorm van Rik Verheye en Tom Waes.

Jay Vleughels, de mannelijke prostitué met de lange blond vlecht op zijn hoofd… en in zijn broek. Met zijn waanzinnige vertolking in Callboys veroverde Rik Verheye de harten en lachspieren van Vlaanderen, en ook als zichzelf blijkt hij meer dan prettig gestoord te zijn. Ideaal speelkameraadje dus voor Ruth Beeckmans, die altijd al droomde van zo’n exemplaar.

Voor het derde seizoen van Reizen Waes bracht Tom Waes het merendeel van 2016 door in het buitenland. Hij brengt bij Jonas voor het eerst verslag uit over zijn avonturen en in een exclusieve preview krijgt de kijker te zien hoe Tom in China een ei binnenspeelt dat gekookt werd in de urine van Chinese jongetjes. Het is eens wat anders dan de typische kalkoen op het kerstmenu.

In de eerste spelronde diept Jonas de leukste beelden van het jaar op. Hij staat stil bij de bizarre opmars van Donald Trump, de hype rond de nieuwe Star Wars-film, én de smerigste ramp van het jaar. Want hoe kwam het dat op 6 juli zowat alle gevels in Glabbeek besmeurd raakten met een spoor van verse koeienmest? De kijker komt het tot in de kleinste details te weten met dank aan Mathias Coppens.

In de tweede ronde, ‘Löwerhosen’, brengt Jonas hulde aan Joachim Löw, de fel geplaagde bondscoach van de Duitse nationale voetbalploeg. Zijn ploeg haalde vlotjes de halve finale van het EK maar toch was talk of the town vooral hoe Joachim het presteerde om elke match opnieuw aan zijn kruis te lopen schurken. Joachim Löw-gewijs moeten Mathias en Ruth trefwoorden uit Jonas’ broek toveren, om dan hun beste Duits boven te halen en Tom en Rik zo te laten raden naar andere personen die in 2016 negatief in de kijker liepen.

De volledige afleveringen van Zijn Er Nog Kroketten? zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: