‘Reset’ is een voorstelling/performance waar de Antwerpse band KRANKk al even aan werkt sedert de 2e lockdown (voor zover corona het toeliet), samen met dansers van Platform-K, choreograaf Rabbi Kinkela (RabbaDance) en Youniss Ahamad (voor het visuele aspect).
KRANKk onderzocht namelijk hoe ze een meeslepende liveshow konden koppelen aan hun muziek (een mix van bestaande en enkele nieuwe nummers – met twee live guestvocals AMOS & David Ngyah (Blackwave)).

RESET' is een verhaal over isolement, individualisme en het zoeken naar verbinding. Een catharsis op de geluidsgolven van de Antwerpse band KRANKk en via de dansbewegingen van het inclusieve gezelschap Platform-K en Rabbi Kinkela (Rabba).

Na de première in deSingel 27/08 volgen er dit najaar nog voorstellingen in Voo?uit Gent (BE) Videodroom/FFG op 13/10, en REVELLAND festival Utrecht (NL) op 18/09.

KRANKk - Korte achtergrond en meer info over RESET

About: KRANKk is een Belgische band die als een nieuwe wind door de elektronische muziekwereld waait. Dit trio bestaat uit Thomas Geysen op drums, Aram Abgaryan op keys en Willem Heylen op gitaar. De jongens blijven eerst en vooral muzikanten, een sterke live set neerzetten is hun prioriteit, met songs die in alle omstandigheden overeind blijven. Muzikaal laten ze zich inspireren door UK garage, Grime & Bass music. KRANKk produceert feestmuziek, futuristische grootstadsblues en staat voor het geluid van nu. Voor fans van pakweg Massive Attack, Burial, The Bug, of zelfs Aphex twin en Goldie.

Tijdens de lockdown heeft KRANKk onderzocht hoe ze een meeslepende en inclusieve liveshow konden koppelen aan hun muziek. Samen met de partners Revelland, Platform K en KONEKT hebben zij een zintuiglijke ervaring gecreëerd: ‘RESET’.
KRANKk maakte hierover het afgelopen jaar een reeks immersieve livestreams en visualisers naar aanleiding van hun research process en experts meetings.
Het team van KRANkk werd uitgebreid met choreograaf Rabbi Kinkela (RabbaDance) en Youniss Ahamad voor het visuele aspect van de voorstelling. De twee guest vocals, AMOS & David Ngyah (Blackwave) tillen ‘RESET’ naar een hoger niveau. Er staan ook 6 dansers op het podium, waarvan er 3 deel zijn van Platform K en de andere helft gecast door Rabbi Kinkela. Platform-K maakt professionele dansproducties met dansers met en zonder beperking. Ze geven dansers met een beperking een hedendaagse dansopleiding. Daarmee vullen ze een blinde vlek in het Vlaamse podiumlandschap op.

‘RESET’ is opgebouwd rond het idee van inclusie, met extra aandacht voor mensen met een lichamelijke beperking. Het draait om het ‘ervaren’ van muziek op zowel visueel, auditief, olfactorisch als tactiel niveau. Thema’s zijn isolement, individualisme en de zoektocht naar verbinding. Om een narratieve lijn uit te zetten, die beantwoordt aan de thematiek van de show, is ‘RESET’ gebaseerd op Aesopus ‘The Belly & the members’. Kort samengevat: het lichaam raakt in conflict met zichzelf. De ledematen komen in opstand tegen de heerschappij van de buik. Binnen de kortste keren ligt elk individueel lichaamsdeel met elkaar in de clinch en sterft het organisme, omdat de individuele lichaamsdelen weigeren in functie van het geheel te handelen.

In het voorjaar van 2021 resulteerde dit process zich in een eerste try out, samen met dansers van Platform K, Tessa Dixon, AMOS en David Ngyah (Blackwave) op het podium van Vooruit en later werd dit uitgezonden op PODIUM 19 & CANVAS. Dat was via livestream, maar nu is het tijd voor het echte - live - werk. De première is in deSingel op 27 augustus.

Een coproductie KRANKk / Cloudshaper met Voo?uit (BE), deSingel (BE), Trix (BE) REVELLAND (NL), en Platform K (BE).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over