Fans van de filmhit ‘Bienvenue Chez Les Ch’tis’ uit 2008 mogen alvast in de handen wrijven en de lachspieren weer beginnen opwarmen want het komische duo Dany Boon en Kad Merad zijn terug met wat nu al als een echte filmklassieker kan omschreven worden: ‘Supercondriaque’. Dany Boon regisseerde de prent en zal er eveneens opnieuw in te zien zijn aan de zijde van zijn goede vriend Kad Merad. Om de film voor te stellen aan het grote Belgische publiek, brengen Dany Boon en Kad Merad op 19 februari om 19u in hoogsteigen persoon een bezoek aan Kinepolis Imagibraine.

‘Supercondriaque’ vertelt het verhaal over de eenzame Romain Faubert. Zijn werk als fotograaf voor medische encyclopedieën helpt hem zeker niet in het genezen van zijn ziekelijke “superchondrie” die zijn levensstijl helemaal beïnvloed en van hem een neurotische angsthaas maakt. Zijn enige echte vriend is zijn dokter, die al te snel inziet dat hij hem beter een beetje op afstand had moeten houden. De ingebeelde zieke gaat erg ver. Als hij zichzelf uitnodigt om bij de dokter en zijn vrouw te blijven slapen, willen ze definitief van hem af. Om hem zachtjes kwijt te geraken, zoeken ze als remedie een vrouw. Maar die ene uit de duizend blijkt moeilijker te vinden dan zij dachten ...

Dany Boon werd bij het schrijven van het scenario geïnspireerd door zijn eigen vrees voor ziektes. Het is ondertussen zijn vierde film geworden waarin hij de drievoudige job als regisseur, schrijver en acteur met succes op zich heeft genomen. Met een productiekost van €31.574.000 mogen liefhebbers van Franse cinema zich verwachten aan een uniek verhaal over een denkbeeldige ziekte in een moderne tijd.

Tickets voor de avant-première van ‘Supercondraique’ op woensdag 19 februari om 19u in Kinepolis Imagibraine in aanwezigheid van de twee grote komieken Dany Boon en Kad Merad zijn te verkrijgen via www.kinepolis.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: