© Kristof Meirlaen

Free Souffriau blijft verbazen. Dat ze kan zingen was na haar deelname aan Steracteur/Sterartiest (welke ze met glans won) voor tv kijkend Vlaanderen wel duidelijk. Ook in de succesvolle musical Daens schitterde Free in het najaar van 2008 als Nette Scholiers en momenteel is Free bezig met de opnames van de eerste Mega Mindy film "Het geheim van Mega Mindy" en is ze te zien in de Mega Mindy Show "De Schitterende Smaragd".

Toch vond Free nog de tijd om te werken aan haar allereerste solo CD "Een beetje anNders". Als voorsmaakje op de CD gaf Free op 11 en 12 februari een concert in het oude postsorteercentrum van Berchem. Ze werd daarbij begeleid door een klassiek orkest en een combo onder leiding van Miguel Wiels. Special guests waren niemand anders dan Nicole en Hugo.

In de show en op de CD brengt Free het repertoire van Ann Christy. Gedurfd, want tot nog toe had niemand ooit de nummers van Ann Christy gecoverd. Maar Free doet het met grote klasse en veel respect. Op deze manier bewijst Free dat ze er staat, ook zonder veel mensen rond zich heen (zoals in musicals) of zonder het roze Mega Mindy pakje waarachter ze zich kan verstoppen. Elk nummer wordt met veel gevoel en overtuiging gebracht, en bezorgt de zaal met talrijke BV's maar ook Benjamin, Ann Christy's zoon, en Marc Hoyois, de ex-man van Ann Christy meerdere malen een kippevelmoment.

De lancering van de CD is voorzien op 4 april 2009, en wordt voorafgegaan door de single "Dag Vreemde Man" die sinds zaterdag 14 februari in de winkel ligt. (KM)

www.freesouffriau.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: