Radiozender KINK luidt 2022 uit met twee unieke radio-events: de week voor kerst zendt het station de KINK Album Top 1000 a la Carte uit, de week na kerst gaat de zender stapsgewijs van de jaren '80 naar nu in de KINK Tijdmachineweek.

De KINK Album Top 1000 werd eerder afgelopen zomer uitgezonden, gebaseerd op de stemmen van de KINK-luisteraars. Vanaf maandag 19 tot en met zaterdag 24 december komen de 1000 beste albums ooit gemaakt nog eens voorbij, waarbij KINK-luisteraars real-time via de KINK site kunnen kiezen welke nummers er van die albums gedraaid moeten worden: de lijst a la carte, dus.

KINK TIJDMACHINEWEEK

In de KINK Tijdmachineweek gaat KINK na kerst een week lang van 1980 naar nu: elk uur is er de beste alternatieve muziek, nieuws en herinneringen uit één bepaald jaar en elk uur gaat een jaar verder. Zo begint dinsdagochtend 27 december om 9 uur met 1980, om 10 uur 1981, en zo verder tot om 18 uur 1989 aan de beurt is. Op die manier reist KINK op dinsdag door de 80's, woensdag de 90's, donderdag de 00's en vrijdag de 10's.

De week wordt op oudejaarsdag afgesloten met twee uur Tijdmachine van 2020 en 2021, gevolgd door de KINK Playlist of the Year, de 100 beste tracks van 2022.

Luisteraars kunnen nog tot en met vrijdag 23 december doorgeven via kink.nl wat volgens hen de beste alternatieve tracks van het jaar waren. Vorig jaar werd 'Beautiful James' van Placebo uitgeroepen tot beste track van het jaar, dit jaar gaat de strijd tussen ondermeer Fontaines DC, Wet Leg, De Staat, Muse, Son Mieux en Rammstein.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Naast KINK is er ook themazender KINK CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren 70, 80 en 90 en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over