Radiozender KINK luidt 2021 uit met twee bijzondere weken: de week voor kerst gaat de zender stapsgewijs van de jaren '80 naar nu in de KINK Tijdmachineweek, de week na kerst presenteert dj Tim op het Broek in zijn eentje de KINK Album Top 1000 Met Zorg om geld in te zamelen voor de longverpleegkundigen en hun collega's.

In de KINK Tijdmachineweek gaat KINK gedurende de werkweek van 1980 naar nu: elk uur is er de beste alternatieve muziek, nieuws en herinneringen uit één bepaald jaar en elk uur gaat een jaar verder. Zo begint maandagochtend om 9 uur 1980, om 10 uur 1981, en zo voort tot om 18 uur 1989 aan de beurt is. Op die manier reist KINK op maandag door de 80's, dinsdag de 90's, woensdag de 00's en donderdag de 10's.

De week wordt afgesloten met op vrijdag The Playlist of the Year, de 100 beste tracks van 2021. Luisteraars kunnen nog tot donderdag doorgeven via kink.nl wat volgens hen de beste alternatieve tracks van het jaar waren. Vorig jaar werd Impossible van Nothing But Thieves uitgeroepen tot beste track van het jaar, dit jaar gaat de strijd tussen ondermeer Placebo, Sam Fender, CHVRCHES en The War On Drugs.

ALBUM TOP 1000 MET ZORG

In de week na kerst slaan KINK en de vereniging van longartsen (NVALT, www.nvalt.nl) de handen ineen om alle longverpleegkundigen en hun collega’s, die de afgelopen tijd ongelofelijk hard gewerkt hebben, een steuntje in de rug te geven. Gedurende de corona-crisis, die nu al even duurt, werken de longverpleegkundigen hard en stug door. De longartsen werken zeer nauw met hen samen en zien dagelijks hun grote inzet en loyaliteit. De longartsen en KINK willen daarom samen geld ophalen om hen allemaal te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

KINK-dj Tim op het Broek gaat in zijn eentje de KINK Album Top 1000 herhalen, die in juli dit jaar werd samengesteld door de KINK-luisteraars. Van elk album draait Tim een track, waarbij de luisteraars zelf via de KINK-site kunnen bepalen welke dat moet worden: de meest gestemde track komt op de radio. Tim gaat op die manier vijf dagen lang 18 uur per dag muziek draaien, van zes uur ’s ochtends tot middernacht. Luisteraars kunnen hem mentaal ondersteunen door hem te sponsoren via de doneer-button op kink.nl.

Het idee voor de actie ontstond bij Op het Broek door zijn regelmatige contact met longarts en KINK-luisteraar Erik Kapteijns, die al meerdere malen in de uitzendingen van Tim verslag deed van zijn werk in corona-tijd.

"De verhalen van Erik raakten me enorm. Hoe hij ondanks alle ellende en extreem hoge werkdruk nog zo positief blijft vind ik inspirerend", aldus Op het Broek. "De mensen in de frontlinie die er alles aan doen om ons gezond te houden, die hun eigen leven opofferen voor een ander, daar moeten we eens wat meer stil bij staan. Al is het maar een schouderklopje, een bedankje. Want dat ene applaus vorig jaar is lang niet genoeg".

"We zien dagelijks hoe hard de longverpleegkundigen en alle collega's zich inzetten voor de patiënten", aldus NVALT-voorzitter Leon van den Toorn. "Dat waarderen we en daarom geven we ze graag een steuntje in de rug".

Op het Broek verzorgt zijn marathonuitzending van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december, dagelijks van 06u tot 00u. Na deze vijf dagen maken we de balans op en gaat de vereniging van longartsen alle longverpleegkundigen en hun collega’s verblijden met wat leuks! Wat dat precies wordt is afhankelijk van de hoeveelheid ingezameld geld en wordt door Leon van den Toorn, voorzitter van NVALT, op maandag 3 januari bekend gemaakt in de eerste reguliere uitzending van Tim op het Broek op KINK.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren 70, 80 en 90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over