Radiostation KINK kondigt met trots de Future Icons van 2024 aan, een selectie van opkomende talenten uit zowel Nederland als internationaal die naar verwachting een belangrijke muzikale impact zullen hebben in het nieuwe jaar.

Dit jaar heeft KINK acts zoals Hiqpy en Nusantara Beat uit Nederland, Fat Dog uit het Verenigd Koninkrijk, en ISE uit België gekozen als de beloftevolle artiesten om in de gaten te houden. Deze selectie volgt op het succes van voorgaande jaren, waarin acts als Elephant, STONE, The Last Dinner Party, Ramkot, Wet Leg, Wodan Boys, en The Haunted Youth werden uitgelicht en vervolgens aanzienlijk succes boekten.

KINK-dj Jasper Leijdens is net als voorgaande jaren verantwoordelijk voor de selectie. In zijn programma KINK In Touch, dat elke maandag tot en met donderdag tussen 19:00 en 23:00 uur wordt uitgezonden, presenteert hij de nieuwste muzikale talenten. Leijdens deelt zijn enthousiasme over de toekomst van de muziek: "Voor het vierde jaar op rij bieden we een blik in de muzikale toekomst. We hebben al geweldige successen gezien van vorige Future Icons zoals The Last Dinner Party, STONE, en Wet Leg. Nu is het tijd om een nieuwe lichting voor 2024 te introduceren. Ik kan niet wachten om te zien hoe deze talenten zich zullen ontwikkelen!"

Dit zijn de 16 namen die zijn uitgeroepen tot KINK Future Icon 2024:

OH HAZAR (NL)
De eerste gig van Oh Hazar in thuisstad Nijmegen was al een groot succes. Het klinkt als een mix van St. Vincent en White Stripes. Spannend en sexy!

HIQPY (NL)
Van Hiqpy is er nog geen enkele single uit, maar de Popronde hebben ze al genaild. Alsof we een Nederlandse Wolf Alice hebben!

THAMES (NL)
Waarom voor het Britse geluid naar Engeland gaan, als de Thames hier ook stroomt? Muziek en shows met een boodschap.

LIBRARY CARD (NL)
In de lijn van spoken word acts als Dry Cleaning heeft Library Card er al een heel lekker jaar op zitten. Komend jaar te zien op het Amerikaanse South By South West en Best Kept Secret hier.

NUSANTARA BEAT (NL)
Een band met Indonesische roots. We herkennen Megan van voorheen EUT, Michael van POM en nog veel meer bekende koppen op het podium.

FAT DOG (UK)
Fat Dog heeft nog maar 1 single uit, en nu al getekend op het label van Arctic Monkeys. Verwacht knettergekke chaos.

PICTURE PARLOUR (UK)
Als we het dan toch over Arctic Monkeys hebben. Picture Parlour heeft de sexy sounds van Humbug naar 2023 gebracht. Eerder al te zien geweest op Into The Great Wide Open en London Calling, komend jaar op veel festivals.

UNIVERSITY (UK)
HET succes van Left Of The Dial 2023 komt terug voor ESNS 2024. Met harde gitaren en een x-box. Een show die je gezien moet hebben.

HEARTWORMS (UK)
Heartworms begon het succesvolle jaar 2023 op ESNS, voor volgend jaar staat er veel nieuwe muziek gepland, en veel shows.

HOTWAX (UK)
HotWax verzorgde al support voor Royal Blood op de Amerikaanse tour, en komt nu naar London Calling en Motel Mozaique. Verwacht de meest smerige baslijntjes die je kent. Beetje in lijn van Ramkot.

BIG SPECIAL (UK)
Een post punk duo uit de UK die het net wat anders aanpakt dan de rest. Al veel shows in NL, komend jaar op Sniester. Een soulvol antwoord op wat we al kennen.
86TV's (UK)
Wat doe je als je succesvol bent met The Maccabees en dat valt uit elkaar? Juist: je start een nieuwe band in lijn van wat we kennen, maar dan net wat frisser.

MARY IN THE JUNKYARD (UK)
Zo’n band die avond aan avond in The Windmill in Londen speelt. De zaal waar bands als Idles, shame en meer de eerste stappen zetten. Volgend jaar op o.a. London Calling en meer festivals.

ISE (BE)
ISE is al een tijdje op de radar bij KINK IN TOUCH. Haar eerste single was met Mario Goossens van Triggerfinger. Afgelopen zomer stond de zeventienjarige al op Sziget. Mooie stappen!

FRANCIS OF DELIRIUM (LU)
Hoeveel muziek ken je uit Luxemburg? Francis Of Delirium heeft daar de eerste muzikale stappen gezet. Volgend jaar te zien in Rotown in Rotterdam met een langverwacht debuutalbum.

DRESSED LIKE BOYS (BE)
Dressed Like Boys is het nieuwe project van Jelle DenTurck, frontman van de Belgische band Dirk. Heel anders dan de rockband, laat hij hier zijn <gevoelige en persoonlijke kant zien, en vertelt hij over het gay zijn. De eerste live stappen zijn al gemaakt, in het voorprogramma van The Haunted Youth.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over