Ter ere van de zesde sterfdag van Chris Cornell op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, staat radiozender KINK de hele dag stil bij de grote nalatenschap van de zanger.

Chris Cornell, bekend als de frontman van Soundgarden, Audioslave en Temple of the Dog, alsook zijn succesvolle solocarrière, overleed op 18 mei 2017. Om zijn leven en werk te vieren, zal KINK op Hemelvaartsdag elk uur een iconische track van Soundgarden, Audioslave, Temple of the Dog of Chris Cornell's solowerk uitzenden.

Daarnaast presenteert KINK-dj Tim Op het Broek tussen 18 en 19 uur een speciale uitzending ter ere van Chris Cornell. Deze uitzending bevat een uur lang interviews, anekdotes en de ultieme Chris Cornell top 3, die door de luisteraars van KINK wordt gekozen.

"We moeten het al zes jaar doen zonder het prachtige stemgeluid van Chris Cornell", aldus Op het Broek. "Gelukkig is dit voor de eeuwigheid vastgelegd in de prachtige muziek van bijvoorbeeld Soundgarden of Audioslave. Tussen 18:00 en 19:00 laat ik hem weer schitteren zoals hij dat bij leven en welzijn zo prachtig kon".

KINK nodigt luisteraars uit om hun favoriete nummers van Chris Cornell door te geven via de website kink.nl. Op basis van deze inzendingen wordt de top 3 samengesteld die tijdens het speciale uur op Hemelvaartsdag wordt uitgezonden.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Naast KINK is er ook themazender KINK80S met de beste alternatieve muziek uit de jaren 80 en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over