Vanochtend heeft singer-songwriter Blaudzun de KINK Kroonjuweel Award in ontvangst genomen voor zijn single 'Real Hero'. Het nummer is het hoogst geëindigde nieuwe nummer in de KINK NL Top 100, de door de KINK luisteraars samengestelde lijst met de 100 beste Nederlandse alternatieve tracks aller tijden. Blaudzun ontving de prijs uit handen van KINK-dj Michiel Veenstra. Vorig jaar was de Award voor Son Mieux en hun single '1992'.

Blaudzun schreef 'Real Hero' in eerste plaats met in het achterhoofd het doodzieke zoontje van een van zijn beste vrienden. Het is een eerbetoon geworden, ook aan zijn zusje en ouders. “Het is voor mezelf een enorm persoonlijk lied, maar het is ook voor veel andere mensen veel gaan betekenen. Dat er dus ook zo massaal op gestemd wordt is echt fantastisch", aldus Blaudzun.

'Real Hero' is in de KINK NL Top 100 terechtgekomen op de 9e plaats. Opvallend is ook dat dit dit jaar de lijst voor het eerst wordt aangevoerd door 'Tumble And Fall' van de band JOHAN. De nummer één uit de vorige edities, 'Witch Doctor' van De Staat, is dit jaar teruggevallen naar de vierde plaats.

De top 10 van de KINK NL Top 100 ziet er als volgt uit:

  1. Johan - Tumble and Fall
  2. The Gathering - Strange Machines
  3. Claw Boys Claw - Rosie
  4. De Staat - Witch Doctor
  5. Urban Dance Squad - Demagogue
  6. Bettie Serveert - Palomine
  7. Mozes and the Firstborn - Sad Supermarket Song
  8. Within Temptation - Ice Queen
  9. Blaudzun - Real Hero
  10. Go Back to the Zoo - Electric

De volledige lijst is traditiegetrouw te horen bij KINK op Koningsdag, 27 april.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over