In een futuristisch Chicago zijn alle inwoners ingedeeld in vijf groepen. Elk van deze groepen of ‘Factions’ streeft een specifieke waarde na: Oprechtheid, Eruditie, Vriendschap, Onverschrokkenheid of Zelfverloochening. Elk jaar ondergaan alle zestienjarigen een test die bepaalt tot welke factie ze - voor de rest van hun leven - willen behoren.

De test van zestienjarige Tris (Shailene Woodley) toont aan dat ze kenmerken heeft van verschillende facties. Ze is dus ‘Afwijkend’ (Divergent). Dit is een levensgevaarlijke situatie. Zeker als blijkt dat er een complot ontstaat om alle Afwijkenden om te brengen. De vraag is hoe lang Tris dit geheim met zich mee kan dragen...

Kinepolis laat je vanaf 28 februari, in samenwerking met Belga Films en WPG Uitgevers, ontdekken tot welke Divergent Faction je behoort. Zeven vragen bepalen hoe jouw leven er verder uit zou zien mocht je in het Chicago van Divergent leven. Echt zware gevolgen zullen jouw keuzes dus niet hebben. Hoewel... Je krijgt de mogelijkheid om een tattoo van het logo van jouw factie te laten zetten. Een airbrush tattoo weliswaar, die na twee weken vanzelf weer verdwijnt.

In totaal krijg je nog 8 keer de kans om je tot een factie te laten indelen en een bijpassende airbrush tattoo te laten zetten:

  • zondag 2 maart: Kinepolis Brugge (19-21h)
  • maandag 3 maart: Kinepolis Hasselt (19-21h)
  • dinsdag 4 maart: Kinepolis Leuven (19-21h)
  • woensdag 5 maart: Kinepolis Imagibraine (19-21h)
  • donderdag 6 maart: Kinepolis Kortrijk (19-21h)
  • vrijdag 7 maart: Kine Brussel (19-21h)
  • zaterdag 8 maart: Standaard Boekhandel Mechelen (14-16h)
  • zaterdag 8 maart: Kine Gent (19-21h) 

Over Divergent:

Divergent is een film van Neil Burger met Shailene Woodley, Kate Winslet, Theo James, Ashley Judd, Miles Teller en Zoë Kravitz en draait vanaf 2/4 in de bioscoop. DIVERGENT is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Veronica Roth, die ook in het Nederlands verschenen is. Ellie Goulding schreef speciaal voor de film het nummer ‘Beating Heart’. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: