Vanuit een brede, maatschappelijke en wereldvriendelijke betrachting vestigt Kinepolis vanaf heden de publieke aandacht op een selectie van actuele thema's, belicht via films, documentaires en/of totaalevents.

De maatschappelijk, cultureel of ecologisch geïnspireerde bioscoopvoorstellingen krijgen voortaan het Kinepolis-label 'World' mee, en zijn vanaf heden samengebracht op kinepolis.be. Het label is voorlopig Belgisch, maar zal later uitgebreid worden naar andere Kinepolis-landen zoals Frankrijk, Spanje en Zwitserland.

Met de lancering van het World-label krijgt de evenementiële programmatie (Kinepolis Event) er een tweede pijler bij, naast de bestaande 'On Stage'-pijler, met onder meer live events als 'Opera in de Cinema', 'Theater in de Cinema' en 'Beethoven Fest Bonn 2009'. In de toekomst volgen nog vier andere Event-luiken: Concerts, Kids, Classics, Sports en Series.

Aftrap op dinsdag 22 september met drie indrukwekkende World- avant-premières: 'The Age of Stupid', 'Climbing Spielberg' en 'Recht in de Ogen'. Ook 'Antarctica Challenge' (november 2009) en 'Sharkwise' (voorjaar 2010) zijn al voorzien in de World-programmatie. 'Bedankt & Merci' en 'Scala' halen eveneens het grote scherm in het voorjaar van 2010. Beide documentaires maken deel uit van Docudoc, een initiatief van Kinepolis in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds en Bridge Entertainment Group, ter ondersteuning van Vlaamse documentaires.

22/09/09 om 18.30u te Kinepolis Brussel (green carpet), Kinepolis Brugge, Kinepolis Gent, Kinepolis Hasselt, Kinepolis Leuven, Kinepolis Liège en Kinepolis Imagibraine: Avant-première 'The Age of Stupid' in samenwerking met Greenpeace en Friends of the Earth. Deze documentaire/fictiefilm van regisseur Franny Armstrong neemt ons mee naar de toekomst, waar de klimaatverandering het leven op aarde onmogelijk heeft gemaakt. Een archivaris probeert de verschillende gebeurtenissen die tot deze situatie hebben geleid, na te gaan. Hij analyseert de fouten van de mensheid, aan de hand van archiefbeelden uit dit « tijdperk van de dwazen ».

De avant-première past in het kader van de klimaatweek van de Verenigde Naties. De film wordt simultaan vertoond in meer dan 40 landen. Kinepolis staat per satelliet in verbinding met New York, waar Kofi Annan een plechtigheid voorzit met verscheidene persoonlijkheden uit de politiek, media en wetenschap.

22/09/09 om 20.00u te Kinepolis Brussel: Avant-première 'Climbing Spielberg'
In "Climbing Spielberg' gaan drie pas afgestudeerde filmregisseurs, Raf Roosens, Senne Dehandschutter en Cecilia Verheyden, hun stoutste droom achterna. Zonder enige ervaring, maar met een overschot aan ambitie, hebben ze maar één doel: hun zelfgeschreven scenario verkopen aan Steven Spielberg, de belangrijkste regisseur en producer van Hollywood. Vertoningen vanaf 23 september te Kinepolis Brugge, Kinepolis Gent, Kinepolis Hasselt, Kinepolis Leuven en Metropolis Antwerpen.

22/09/09 om 20.00u te Kinepolis Brussel: Avant-première 'Recht in de Ogen'
Regisseur Julien Vrebos volgt in 'Recht de Ogen' acht jongeren uit het beroepsonderwijs die geen zin hebben in een traditioneel eindwerk. Ze willen iets anders en besluiten samen een leegstaand huis te renoveren en om te bouwen tot buurthuis. Een avontuur waar er vooral gefocust wordt op het levensechte van deze adolescenten.

Vertoningen vanaf 23 september te Kinepolis Brugge, Kinepolis Gent, Kinepolis Hasselt, Kinepolis Leuven en Metropolis Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: