Steve Vandegaer

Een gratis optreden van Kim Wilde, het gebeurt niet elke dag, maar afgelopen donderdag maakte de zangeres graag een uitzondering voor de Wilkinson American Movie Days in Brussel. Samen met Reborn en Tecktonik-dj Dim Chris gaf de Britse zangeres een openluchtoptreden op het De Brouckèreplein in Brussel.

Een paar duizend muziekfans kwamen opdagen op het gratis megaconcert afgelopen donderdag. Met o.a. “don’t ever go” en “july” zorgde Reborn al voor een aardige opwarmer, maar het echte feest barstte pas los tijdens het gratis optreden van Kim Wilde die met de monsterhits “Kids in America” en “anyplace, anywhere, anytime” het De Brouckèreplein deed ontploffen.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de Wilkinson American Movie Days veel meer dan een gratis mega concert. Gisteren kon men in de grootste filmzalen van het land naar maar liefst 12 topfilms, de meeste zelfs in avant – première, gaan kijken. Op het menu stonden de films: Wanted, Wall-e, The Strangers, Mamma Mia, Hancock, Leatherheads, Forbidden Kingdom, My mom's new boyfriend, Feel the noise, Awake, Mamma's Boys en The Strangers. Je zou voor minder beginnen watertanden zijn.

De Wilkinson Americam Movie Days worden georganiseerd naar de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten van Amerika. Want op 4 juli, 232 jaar geleden ondertekenden de vertegenwoordigers van dertien Britse koloniën een cruciale politieke tekst: de Onafhankelijkheidsverklaring. Sinds die dag is 4 juli de Amerikaanse nationale feestdag, oftewel “Independence day” zoals de Amerikanen hem noemen. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: