Van 1 augustus tot 30 september vinden in Brussel en omgeving, Charleroi, Verviers en Orléans, Frankrijk de opnames plaats van TUEURS, La stratégie de la tension, de eerste echte actiethriller die in Franstalig België wordt geproduceerd. De film wordt geacteerd door een volledig Belgische sterrencast, onder wie ook de Vlaamse acteurs Kevin Janssens en Johan Leysen. In de film krijgt een onopgeloste, brutale misdaad uit het verleden een onverwacht verlengstuk. Schrijver/coregisseur is François Troukens, zelf een ex-overvaller en vandaag een mediafiguur.

TUEURS, La stratégie de la tension, naar een origineel scenario van François Troukens en Giordano Gederlini, wordt geregisseerd door François Troukens en Jean-François Hensgens. De belangrijkste rollen worden vertolkt door Olivier Gourmet (Le fils, L’exercice de l’État), Kevin Janssens (D’Ardennen, Windkracht 10), Lubna Azabal (Incendies, Goodbye Morocco), Bouli Lanners (Eldorado, Tous les chats sont gris), Tibo Vandenborre (Rundskop, Les chevaliers blancs), Johan Leysen (Le tout nouveau testament, Het Vonnis), Natacha Régnier (La vie rêvée des anges, 38 témoins) en Anne Coesens (Illégal, Tous les chats sont gris).

Synopsis

De carrière van overvaller Frank Valken neemt een hoge vlucht. Met zijn bende heeft hij de Nationale Bank gekraakt. Maar net nadat Frank en zijn handlangers uit de bank zijn gevlucht, worden alle getuigen van hun roof geëxecuteerd door een moordcommando. Een van de slachtoffers is een magistraat die onderzoek voerde naar een politieke affaire. Dertig jaar na de feiten slaan de dolle moordenaars opnieuw toe. Of dat is toch wat sommigen laten uitschijnen. Nadat hij ervan wordt beschuldigd een van de moordenaars te zijn, heeft Frank geen andere keuze dan te vluchten en er alles aan te doen om zijn onschuld te bewijzen.

Production

De film wordt geproduceerd door VERSUS PRODUCTION in coproductie met Capture The Flag Films, Savage Film en Proximus, met de ondersteuning van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, Inver Invest en met medewerking van RTL-TVI, Canal+, Ciné+ in samenwerking met Indéfilms. Tueurs, La stratégie de la tension, wordt ontwikkeld met de steun van het MEDIA-programma van de Europese Unie.

De film zal in de loop van 2017 worden verdeeld door O’Brother Distribution. De verkoop op de internationale markt zal worden verzekerd door TF1 Droits Audiovisuels.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: