www.concertpix.be

Ze toert momenteel met haar “My December World Tour” heel de wereld rond en won in 2002 American Idol, dan hebben we het natuurlijk over Kelly Clarkson. De Amerikaanse zangeres gaf gisteren een meer als geslaagd optreden in de, net niet uitverkochte, Antwerpse Lotto Arena. Heel wat minder geslaagd was het voorprogramma, waar de Belg Jasper Erkens het publiek volledig onberoerd liet. Het was dan ook al heel snel uitkijken naar Kelly, die het er een heel stuk beter van afbracht.

Zelden hebben we zo’n oorverdovend applaus gehoord als bij de opkomst van de Amerikaanse ster. De diva had er voor gekozen om niet enkel nummers van haar recentste CD te brengen, maar een mix van haar hits en enkele recentere nummers. Het concert begon pas echt bij de hit “Behind These Hazel Eyes”, waar ze de Lotto Arena voor de eerste keer liet ontploffen. Na haar recentste single “Don’t Waste Yout Time” besloot de superster het om iets rustiger aan te doen.

We kregen een reeks rustigere nummers die begon bij het, o zo geweldige, “Because of You”. We kregen een reeks breekbare en fragiele nummers, die op een ijzersterke manier werden gebracht, onder begeleiding van een uitstekende band. Geregeld nam het publiek het roer over, en bewees dat ze de klassiekers echt wel kenden. “Beautiful Disaster”, het beste nummer dat ze ooit gezongen heeft volgens Kelly zelf, was het echte hoogtepunt van de reeks intieme nummers. De relatieve rust was voorbij en zo konden we weer echt gaan rocken, en dat deed ze zoals nooit tevoren.

De handen gingen de lucht in, en zo werd de Lotto Arena even het kleine Werchter. Het publiek was duidelijk opgewarmd, en kreeg er maar niet genoeg van, waardoor de wereldster niet anders kon dan enkele bisnummers brengen. We mankeerde nog haar grootste hit, die ze speciaal bewaard had tot het einde, namelijk “Since U Been Gone”. En zoals het hoort eindigt een prachtige show met een perfecte climax van formaat, namelijk “Because of You”, dat ze voor de 2de keer ten gehore bracht in de Lotto Arena.

Zo konden we allemaal tevreden naar huis, en van 1 ding zijn we zeker. De afwezigen hadden ongelijk.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: